Annonce
Holstebro

Glæder sig: Håber at ny aftale giver lærerne bedre arbejdsforhold

Torben Voss, der er formand for Vestjysk Lærerforening, glæder sig over den nye arbejdstidsaftale, som betyder, at lærerne igen skal inddrages i prioriteringen af deres arbejdstid - også i Holstebro, Struer og Lemvig kommuner, hvor han er formand for lærerkredsen. Arkivfoto: Morten Stricker
To ud af tre har stemt ja, så ny arbejdstidsaftale er i hus - og lokalt har 85 procent af lærerne stemt. Nu skal det lokale samarbejde så i gang.
Annonce

NORDVESTJYLLAND: Resultatet var ventet med spænding, men det blev et overbevisende ja til den nye arbejstidsaftale, som Danmarks Lærerforening har indgået med kommunerne. To ud af tre lærere stemte ja til den første aftale siden et lovindgreb i 2013 efter en lærerlockout.

- Jeg er glad for, at vi nu kan begynde arbejdet med at lave nogle lokale aftaler - og hvord vi kan løse situationen og få et godt samarbejde med kommunerne og med skolelederne om undervisningen, siger Torben Voss, der er formand for Vestjysk Lærerforening, som dækker Holstebro, Struer og Lemvig kommuner.

I Struer har lærerne dog haft en lokalaftale - men ikke i Lemvig og Holstebro kommuner.

- Vi skal nu rundt på skolerne og se, hvad der trykker. Måske har lærerne for mange undervisningstimer og for lidt tid til forberedelse. Det skal vi gerne have et billede af, så vi kan lave nogle nye aftaler, siger Torben Voss.


Jeg er glad for, at vi nu kan begynde arbejdet med at lave nogle lokale aftaler - og hvordan vi kan løse situationen og få et godt samarbejde med kommunerne og med skolelederne om undervisningen

Torben Voss, formand for Vestjysk Lærerforening


Nogle lærere har undervejs kritiseret aftalen for ikke at være konkret nok.

- Vi er den eneste gruppe, som ikke har haft en aftale siden 2013, hvor alt blev sat ud af kraft med et lovindgreb. Så det her bliver lidt som at starte forfra, hvor vi igen skal kæmpe for at få bedre forhold. Men jeg har forståelse for kritikken, siger Torben Voss.

Annonce

Høj stemmeprocent

Aftalen, som blev indgået med Kommunernes Landsforening 11. august, er langt hen ad vejen en rammeaftale, som vil betyde, at lærerne får mere indflydelse på prioriteringer og på tilrettelæggelse af arbejdstiden. Kommunerne og skoleleelsen skal i højerer grad inddrage lærerne og tillidsmand i prioriteringerne.

- Siden 2014 har de kunnet gøre, hvad de ville uden at spørge os, men nu får vi fælles vilkår i alle skoler. Vi kan også inddrage det arbejsdsretslige system igen, siger Torben Voss, som har anbefalet lærerne at stemme ja.

Der er cirka 750 lærere, som er berørt af aftalen, og som har kunnet stemme, og heraf har cirka 85 procent afgivet deres stemme.

- Det er dejligt, at så mange har stemt, for det gør aftalen mere valid, siger Torben Voss.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce