x
Annonce
Struer

Glæden ved at give er den største

Indhaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg (nummer to fra højre), kunne onsdag middag give de første 100.000 kroner fra salget af en miniatureudgave af Henrik Busk Andersens skulptur på havnen i Struer videre til Karin Houmann og Sanja Grcic (t.v.) fra foreningen Broen. Foto: Frede Stengaard
Kunstneren Henrik Busk Andersen giver gerne hele overskuddet på et salg af en miniature-udgave af skulpturen, Vestjyden, videre til Broen og børn med behov for støtte i Struer.

Struer: - Det har overgået vores vildeste fantasi, konstaterede indehaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg, da hun onsdag middag kunne overrække formanden for Broen i Struer et bidrag på 100.000 kroner og samtidig konstatere, at dette så kun bliver en start.

- Det stopper ikke her, fortalte hun om den store succes, hun har haft med salget af en miniature-udgave af Henrik Busk Andersens skulptur, Vestjyden, som blev opstillet på havnen som en gave til Struer Kommune i februar.

Annonce

Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man få meget mere tilbage.

Henrik Busk Andersen

Det er da fantastisk

Henrik Busk Andersen donerede sin skulptur til Struer Kommune som en tak til de mange kunder, som har bidraget til, at han har kunnet opretholde en tilværelse som fuldtidskunstner, gennem deres støtte og deres køb af hans værker hos først Hans Jørgen Møller i Hjerm Kunstgalleri og nu hos Karen og Flemming Trelborg.

- Struer Kommune er min hjemmebane, fortalte han igen, da han onsdag middag var med til overrækkelsen af de første 100.000 kroner, som er kommet ind på salget af en miniature-udgave af Vestjyden, som han leverede til Hjerm Kunstgalleri, samtidig med at skulpturen blev afsløret på havnen i Struer 22. februar.

Siden da er der solgt 154 eksemplarer af den 13 centimeter høje miniatureudgave af originalen, og 650 kroner af de 1500 kroner, den koster stykket, bliver sendt ubeskåret videre til Broen.

- Dette er så hele overskuddet, forsikrede Henrik Busk Andersen, da han umiddelbart efter overrækkelsen af de mange penge til formanden for Broen i Struer, Karin Hovmøller, kunne fortælle lidt mere om baggrunden for, at han med glæde giver afkald på den økonomiske gevinst.

- Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man får meget mere tilbage, konstaterede han.

- Bare tænk på, hvor mange der kan få sig et par fodboldstøvler og måske ende i den helt store superliga og vende tilbage til Struer og fortælle om, hvordan de endte med at komme i Hall of Fame på grund af den hjælp, de fik fra Broen. Det er da fantastisk, sagde han og betalte gerne selv den ekstra halvtredser til benzinen, det kostede ham at være med til at overrække pengene til det gode formål.

Hjælp til 40

Alt i alt rækker de 100.000 kroner til at hjælpe rigtigt mange børn i gang og ud blandt andre af deres jævnaldrende på helt lige vilkår. - Vi har for eksempel lige fået en henvendelse fra en familie med fire børn, som måtte låne hinandens fodboldstøvler, hvis de allesammen skulle have mulighed for at komme ind i det fællesskab, der er i en fodboldklub, fortalte formanden for Broen i Struer, Karin Houmann. - Nu er der da slet ingen tvivl om, at vi kan yde dem et bidrag, så de alle fire kan få sig et par fodboldstøvler, fortalte hun og forklarede, at et bidrag på 2.500 kroner fra Broen per barn som regel rækker til at betale både kontingent i en forening og det mest nødvendige udstyr. Så et bidrag på 100.000 kroner betyder, at Broen nu kan hjælpe 40 børn i gang, og i bedste fald vil der måske endda være overskud til at gøre lidt ekstra for nogle af dem, der har det største behov for støtte. - Det kunne for eksempel være talenter, som har brug for lidt ekstra, hvis de skal kunne udvikle sig og blive endnu bedre til det, de er kommet i gang med, fortæller Karin Houmann med en stor tak for biidraget til både Henrik Busk Andersen og indehaverne af Hjerm Kunstgalleri.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce