Annonce
Struer

Glæden ved at give er den største

Indhaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg (nummer to fra højre), kunne onsdag middag give de første 100.000 kroner fra salget af en miniatureudgave af Henrik Busk Andersens skulptur på havnen i Struer videre til Karin Houmann og Sanja Grcic (t.v.) fra foreningen Broen. Foto: Frede Stengaard
Kunstneren Henrik Busk Andersen giver gerne hele overskuddet på et salg af en miniature-udgave af skulpturen, Vestjyden, videre til Broen og børn med behov for støtte i Struer.

Struer: - Det har overgået vores vildeste fantasi, konstaterede indehaveren af Hjerm Kunstgalleri, Karen Trelborg, da hun onsdag middag kunne overrække formanden for Broen i Struer et bidrag på 100.000 kroner og samtidig konstatere, at dette så kun bliver en start.

- Det stopper ikke her, fortalte hun om den store succes, hun har haft med salget af en miniature-udgave af Henrik Busk Andersens skulptur, Vestjyden, som blev opstillet på havnen som en gave til Struer Kommune i februar.

Annonce

Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man få meget mere tilbage.

Henrik Busk Andersen

Det er da fantastisk

Henrik Busk Andersen donerede sin skulptur til Struer Kommune som en tak til de mange kunder, som har bidraget til, at han har kunnet opretholde en tilværelse som fuldtidskunstner, gennem deres støtte og deres køb af hans værker hos først Hans Jørgen Møller i Hjerm Kunstgalleri og nu hos Karen og Flemming Trelborg.

- Struer Kommune er min hjemmebane, fortalte han igen, da han onsdag middag var med til overrækkelsen af de første 100.000 kroner, som er kommet ind på salget af en miniature-udgave af Vestjyden, som han leverede til Hjerm Kunstgalleri, samtidig med at skulpturen blev afsløret på havnen i Struer 22. februar.

Siden da er der solgt 154 eksemplarer af den 13 centimeter høje miniatureudgave af originalen, og 650 kroner af de 1500 kroner, den koster stykket, bliver sendt ubeskåret videre til Broen.

- Dette er så hele overskuddet, forsikrede Henrik Busk Andersen, da han umiddelbart efter overrækkelsen af de mange penge til formanden for Broen i Struer, Karin Hovmøller, kunne fortælle lidt mere om baggrunden for, at han med glæde giver afkald på den økonomiske gevinst.

- Det der sker, når man bruger kunsten på den her måde, er jo, at man får meget mere tilbage, konstaterede han.

- Bare tænk på, hvor mange der kan få sig et par fodboldstøvler og måske ende i den helt store superliga og vende tilbage til Struer og fortælle om, hvordan de endte med at komme i Hall of Fame på grund af den hjælp, de fik fra Broen. Det er da fantastisk, sagde han og betalte gerne selv den ekstra halvtredser til benzinen, det kostede ham at være med til at overrække pengene til det gode formål.

Hjælp til 40

Alt i alt rækker de 100.000 kroner til at hjælpe rigtigt mange børn i gang og ud blandt andre af deres jævnaldrende på helt lige vilkår. - Vi har for eksempel lige fået en henvendelse fra en familie med fire børn, som måtte låne hinandens fodboldstøvler, hvis de allesammen skulle have mulighed for at komme ind i det fællesskab, der er i en fodboldklub, fortalte formanden for Broen i Struer, Karin Houmann. - Nu er der da slet ingen tvivl om, at vi kan yde dem et bidrag, så de alle fire kan få sig et par fodboldstøvler, fortalte hun og forklarede, at et bidrag på 2.500 kroner fra Broen per barn som regel rækker til at betale både kontingent i en forening og det mest nødvendige udstyr. Så et bidrag på 100.000 kroner betyder, at Broen nu kan hjælpe 40 børn i gang, og i bedste fald vil der måske endda være overskud til at gøre lidt ekstra for nogle af dem, der har det største behov for støtte. - Det kunne for eksempel være talenter, som har brug for lidt ekstra, hvis de skal kunne udvikle sig og blive endnu bedre til det, de er kommet i gang med, fortæller Karin Houmann med en stor tak for biidraget til både Henrik Busk Andersen og indehaverne af Hjerm Kunstgalleri.
Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce