x
Annonce
Holstebro

Giv din pant videre i Holstebros nye skraldespande

Det er planen, at cirka 50 af midtbyens skraldespande skal skiftes ud med nye modeller, hvor det er muligt at dele sin pant. Foto: Christian Gnutzmann.
Med midtbyens nye skraldespande har kommunen sat fokus på mere bæredygtighed, samtidig med at det er blevet lettere at samle pant.

Holstebro: Hvis man går rundt i midtbyen og lige har slukket tørsten, kan man nu give sin pant videre. I Holstebros nye skraldespande er der nemlig en indbygget holder til flasker og dåser. På den måde slipper man for at skulle have hænderne ned i skraldespanden, hvis man samler pant.

De nye skraldespande skal også sikre, at flere plastikflasker og metaldåser bliver genbrugt.

- Der er ingen grund til at smide det i skraldespanden. Det her er mere bæredygtigt, samtidig med at andre kan få glæde af panten, siger Martin Meisler, der er teamleder i Trafik, park og skov i Holstebro Kommune.

De nye modeller er også nemmere at tømme, og åbningen er større end på de gamle.

- De gamle var fine nok, men udfordringerne har været, at sådan noget som en pizzabakke kunne stoppe hullet helt, og så har skraldespanden jo ingen funktion, siger Martin Meisler.

Indtil videre er det meningen, at midtbyen skal være prøveklud. Det er planen, at der skiftes omkring 50 skraldespande i første omgang. Derefter kan det være, at kommunen vil kigge på at bytte flere af byens skraldespande ud med den nye model.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce