Annonce
Kultur

Giuseppe synger hver aften for Maren

Giuseppe L. Bonifati vil over syv aftener synge originalsangen "Alberto" fra forskellige positioner i og ved Det gl. Rådhus i Holstebro. Pressefoto
Over syv aftener, i syv forskellige afstande til Kvinde på Kærre, synger italienske Giuseppe L. Bonifati sin seranade til Maren, mens hun synker ned i jorden til nattens hvile.
Annonce

Holstebro: Egentlig skulle italienske Giuseppe L. Boniati og hans kolleger have afviklet showet "Alberto" i Lystanlægget i begyndelsen af juni 2020. Men showet, der var inspireret af skulpturen Maren - Kvinde på kærre - symbolet på den kulturelle opblomstring i Holstebro og dens skaber, den anerkendte schweiziske kunstner Alberto Giacometti, blev aflyst sammen med Holstebro Festuge på grund af coronavirus.

Nu har Giuseppe L. Bonifati så fået den idé, at holstebroerne da skal have en smule af showet alligevel, nemlig den titelsang, der blev skrevet til "Alberto".

Så fra den 1. juni til og med den 7. juni vil Giuseppe hver aften klokken 21.00 synge hovedtemaet for showet i et særlig program dedikeret til Holstebro.

"Fra syv til én" eller "Kunst-karantæne" kalder han projektet. Mens Maren vender tilbage til sin vugge, synger Giuseppe altså "Alberto", som er en original tekst, han selv har skrevet. Den italienske komponist, Claudio Passilongo, har stået for musikken. Teksten er tænkt som en kærligheds-dialog mellem skulpturen Maren og hendes skaber Alberto Giacometti.

Det hele foregår naturligvis foran Det Gamle Rådhus, hvor der synges på syv forskellige punkter på torvet for sætte en tyk streg under social afstand - "denne sameksistens af afstand og nærhed kræver vores respekt og tvinger os til at se på vores egen frygt," siger Giuseppe L. Bonifati.

De syv aftener á fem-ti minutter afvikles i samarbejde med Marens Vennelaug, Holstebro Kommune, Hotel Schaumburg og Nordisk Teaterlaboratorium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce