Annonce
Holstebro

Gik fra deprimeret dreng til verdensstjerne: Nu stopper Søren som 24-årig

League of Legends - her ses en turnering i Paris i 2018 - er et computerspil, og mesterskabenrne overværes af millioner, fysisk og bag skærme. Arkivfoto: Reuters/Philippe Wojazer
Søren Bjerg, bedre kendt som Bjergsen, indstiller sin aktive karriere.
Annonce

Holstebro: En af Danmarks største sportsstjerner indstiller sin aktive karriere.

Søren "Bjergsen" Bjerg er måske ikke et navn, der som Caroline Wozniacki, Christian Eriksen eller Mikkel Hansen kan nikkes genkendende til ved de danske middagsborde, men i gaming-industrien og på sit felt har han noget nær legendestatus.

Nu stopper Bjergsen så. I en alder af 24 år.

- Jeg er virkelig taknemmelig for, hvad det har haft af betydning for mig at spille professionelt og for TSM. Da jeg først begyndte at spille professionelt, var jeg en deprimeret dreng i Danmark, og League of Legends blev især en flugt fra de hårde tider, jeg oplevede i skolen. De første år spillede jeg egentlig bare for at kunne blive væk fra skolen, fordi jeg vidste, at hvis jeg ikke klarede den, ville jeg være tvunget til at tage tilbage i skole - man skal afslutte folkeskolen, især i Danmark, forklarer Søren Bjerg i en video, hans hold, TSM, står bag.

Forældrene Anni og Karl Henning Bjerg har tidligere fortalt historien om deres kendte søn. - Jeg sagde til Søren, at han skulle have et arbejde. Det her computerspil er jo fritid, men det er ikke et arbejde. Der blev jeg klogere, fortalte Karl Henning Bjerg dengang. Foto: Morten Stricker

Som ung i Mejdal blev han snart bemærket for sine evner i spillet League of Legends og fik en plads på et dansk hold som 16-årig. De store turneringer måtte han dog vente med at kunne deltage i, til han var 17 år.

- Den 17-års fødselsdag var nok den bedste i hans liv, har hans mor Anni Bjerg tidligere fortalt til avisen.

De seneste seks år har han spillet for TSM og boet i Los Angeles.

Fremtiden er allerede på plads, og den bliver fortsat hos TSM. Han overgår nu til en cheftrænerrolle.

- Den person, jeg er i dag, er skabt gennem dette job og denne karriere - det har været en fantastisk måde at vokse og lære en masse ting, siger Søren Bjerg i videoen.

Bjergsen og tallene

Søren "Bjergsen" Bjerg har ifølge esportsearnings.com på 35 turneringer tjent 243.472 dollar, hvilket svarer til 1,5 millioner kroner.

Følgerskaren på de sociale medier fortæller noget om hans popularitet:
342.000 mennesker følger ham på Instagram; 1,3 millioner på Twitter; 383.000 på Facebook og 550.000 på Youtube.com.

Karrierestoppet har også fundet vej til det amerikanske sports-site ESPN, der skriver "at få LCS-spillere (League of Legends Championship Series, red.) har opnået det, Bjergsen har, og af den grund er han for mange blevet indbegrebet af LCS".

- Da han (Søren Bjerg, red.) fortalte om sin beslutning, overvejede jeg i en uge, om jeg også skulle stoppe. Søren er en af de bedste spillere og mennesker, jeg nogensinde har spillet med, de sko vil blive svære at udfylde, siger hans holdkammerat Yiliang "Doublelift" Peng på Twitter.


Den person, jeg er i dag, er skabt gennem dette job og denne karriere - det har været en fantastisk måde at vokse og lære en masse ting.

Søren Bjerg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce