Annonce
Holstebro

Ghettoplan: Håber på mildere regler for børn i lokale institutioner

H.C Østerby (S) besøgte for nogle år siden Jættehøj, der nu riskerer at blive revet ned og blive til boliger som følger af en ghettoplan. Borgmesteren håber dog, at reglen om højst 30 procent lokale børn i en institution i Trekanten bliver lempet, og politikerne afventer nu dette. Arkivfoto: Morten Stricker
Kommunen lægger op til at rive Jættehøj-institutioner ned, som risikerer at blive halvtomme. Nu håber borgmester på lempelse af de regler, som betyder, at der fra 1. januar kun må være 30 procent lokale børn i en daginstitution i Trekanten.
Annonce

HOLSTEBRO: Inden for to-tre år kan børnehaven og vuggestuen i Jættehøj komme til at stå halvtom, og i så fald vil kommunen formentlig opsige lejemålet og der vil blive bygget boliger på det område, hvor der i dag er daginstitutioner.

Økonomiudvalget ser positivt på planen om boliger i området i stedet, "hvis det måtte vise sig aktuelt at fraflytte lejemålene." som der står i beslutningen, hvor der samtidig er reserveret 3,5 millioner kroner til byggeri af 22 lejeboliger i 2022.

Kommunen er presset af den ghettoplan, som betyder, at der fra 1. januar kun må være 30 procent lokale børn i en daginstitution i et "udsat boligområde", som er betegnelsen for Trekanten.

Borgmester H.C. Østerby (S) håber dog, at der bliver lempet på disse regler, som er vedtaget i Folketinget i den sidste regeringsperiode - men med tilslutning fra Socialdemokratiet.

- Der er flere ubekendte, og vi ved ikke, hvad der sker. Men jeg håber, man kommer til at se mere nuanceret på det end den regel om 30 procent, som vil presse mange kommuner fra 1. januar. Og hvor mange kommuner har søgt om dispensation, siger H.C. Østerby.

I næste uge får kommunen faktisk besøg af tidligere regionsrådsformand Bent Hansen, der er med i en tremandsgruppe, der rådgiver regeringen i forhold til målet om, at Danmark skal være ghettofri i 2030.

- Vi håber, at netop dette besøg kan være med til at give en indsigt, som kan nuancere billedet af Trekanten, og hvor man på Christiansborg får en tilbagemelding fra virkeligheden, siger H.C. Østerby.

Det er ikke Økonomiudvalget, som har overblikket over behovet for daginstitutioner i området i fremtiden.

- Det er noget, som der bliver kigget på i børne- og familieudvalget, siger H.C. Østerby.

Byrådet har besluttet at bygge en ny stor daginstitution ved Nørre Boulevard i 2021, som netop kan være med til at tage imod nogle af de børn, som fra årsskiftet ikke længere må blive passet i Trekanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce