Annonce
Læserbrev

Ghetto. Ligegyldig leder

Hans Kristian Didriksen. Pressefoto

Debat: Med den sommer vi har i øjeblikket i Danmark kan Mortens Strægaards leder ikke være udtryk for solstik, men det er en af de mest ligegyldige ledere, jeg nogensinde har læst i Dagbladet!

En ny minister, der ønsker at fjerne sig fra den retorik, vi har været plaget af fra de forskellige såkaldte "værdikrigere" i mange år: Paludan, Vermund, Kjærsgaard, Henriksen, Støjberg med flere, skal nu nedgøres af MS!

Det er på tide, at vi får en ordentlig tone i debatten vedrørende de udsatte boligområder! Ghetto er et skrækkeligt ord, som jeg forbinder med store tragedier i menneskehedens tusindårige historie og et ord, der ikke er værdigt i det danske samfund.

Lad os håbe, at den nye regering og den største del af Folketinget vil føre en politik, der stiller aktive krav til alle borgere, uanset hvor de bor i Danmark, krav der bygger på efterlevelse af dansk kultur og danske værdier, men at dialogen foregår på for alle parter anstændig måde!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Så kan det kun gå galt

Når en kommune vil foretage beslutninger, der har gennemgribende betydning for et lokalområde, så er det vigtigt, at man forinden er i dialog, så det ikke er en pludselig beslutning, der bliver trukket ned over hovedet på områdets beboere. Så får man i hvert tilfælde kun en meget negativ reaktion ud af det. Et skoleeksempel på det er, at Lemvig Byråd i et enigt budgetforlig har besluttet, at plejehjemmet i Nørre Nissum fremover ikke skal benyttes til lokale beboere. Det skal være en specialafdeling. Den oplysning kom som et chok for lokalområdet, da ingen havde sagt noget om det på forhånd. Ej heller høringsberettigede råd som for eksempel Ældrerådet. Reaktionen er naturlig. En voldsom protest rejser sig fra lokalområdets side, fordi man anser det for et overgreb, at politikere og embedsmænd nu vil fjerne det lokale tilhørsforhold for de ældre til deres egn. I forvejen vil det være vanskeligt at overbevise et lokalområde om, det er en god idé, fordi de skal se på kommunen som helhed, og som udvalgsformanden nu efterfølgende forsøger at forklare, at er det godt at samle specialenheder af både økonomiske og faglige grunde. Når man ikke på forhånd forsøger at forklare baggrunden for, hvorfor man vil tage sådan en beslutning, som man ved er virkelig sårbart for et lokalområde, så skal det gå galt. Taler man om nedlæggelser af skoler for eksempel, så skal der være en lang høringsproces. Det gælder så tilsyneladende ikke, når man ændrer på status for et plejehjem. Og det er helt galt. Nu vil kommunen kun møde modstand, fordi chokket sidder i lokalområdet, og man har været helt uforberedt på det. Det er også borgerforeningerne selv, der har indbudt til borgermøde. Det initiativ skulle kommunen naturligvis have taget, inden man overhovedet satte beslutningen til politisk afgørelse. Alle sten skulle være vendt inden da, og det bliver de først efterfølgende nu, og det er en dårlig demokratisk proces. Der kunne måske være opnået en lidt større forståelse for beslutningen, hvis kommunen selv havde taget initiativet og fremlagt overvejelserne, inden man tog beslutningen.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce