Annonce
Kultur

Geoparken giver den gas - du kan deltage i 44 arrangementer

Området ved Bovbjerg er blandt de geologisk vigtigste arealer at formidle i Geoparken. Derfor vil der også være guidede ture i netop dette område. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Geoparken vil gerne styrke borgernes stolthed over deres egn, og der er alle muligheder i efterårsferien

Lemvig: Det er efterhånden nogle måneder siden, at Geopark Vestjylland opnåede den eftertragtede Unesco-godkendelse, men corona-situationen gjorde det besværligt at markere.

Det bliver der rettet op på i efterårsferien, hvor alle sejl bliver sat for at fortælle om parken og vise frem. Det sker i form af ikke færre end 44 arrangementer fordelt over både Struer, Holstebro og Lemvig Kommuner.

- Nu vil vi gerne vise, hvad Geoparken er for noget, siger leder af Geopark Vestjylland, Thomas Holst Christensen.

Annonce

Derfor vil flere hundrede frivillige fra weekenden og den følgende uge igennem være i sving for at  fortælle og informere om parken og de muligheder, den tilbyder hele egnen.

Éngangsting

Thomas Holst Christensen lægger ikke skjul på, at det er rigtig mange frivillige, der er i sving, og at det trækker på Geoparkens kræfter.

- Derfor er det foreløbigt en éngangsting, at vi går så massivt ud som denne gang. Vi sætter fuld blus på, og så går vi os efterfølgende nogle erfaringer om, hvorvidt det er muligt at lave noget tilsvarende igen på et senere tidspunkt, siger han.

Derfor er det foreløbigt en éngangsting, at vi går så massivt ud som denne gang.

Thomas Holst Christensen, leder af Geopark Vestjylland

Arrangementerne er spredt ud over de ni dage, som efterårsferien spreder siger over. De fordeler sig på guidede ture, foredrag, traktorture og mange andre ting. Indholdet af flere arrangementer vil måske også virke overraskende på deltagerne.

- De skal gerne øge din stolthed over din egn og din lokale identitet. Samtidigt håber vi, at lokale bliver klædt endnu bedre på til at fortælle egnens gæster om, hvad der er værd at vise frem, siger Thomas Holst Christensen.

Annonce

Tilbud

Arrangementerne byder for eksempel på besøg på Møborg Bakkeø med mulighed for at se opbygningen af skrænterne i grusgraven og samtidigt møde de lokale beboere og få deres historie.

- Du kan også komme med Thyholm Egnsmuseum på besøg i Bjørndal Kalkgrav og måske få forklaringen på, hvad tårnet på stedet blev brugt til og hvordan kalken har været med til at bygge en stor del af Esbjerg. Eller måske gæste Aamøllen på Remmerstrand og få historien om, hvordan den faktisk blev oversvømmet og derfor måtte flyttes, siger Thomas Holst Christensen.

- Og hvis det må være mig tilladt at komme med en anbefaling til deltageren i arrangementet, så skal det være at tage ud til et hjørne af Geoparken, som man ikke tidligere har besøgt og  opleve, hvordan det hænger sammen med det sted, hvor man selv bor, siger han.

Alle arrangementer er i denne uge omdelt til alle husstande som omslag på de tre ugeaviser i Holstebro, Struer og Lemvig. Har man fået ugeavisen forlagt, kan de findes på ugeavisernes  gratis hjemmeside.

Annonce
Struer

Heidis prøve var "atypisk": - Jeg har fået at vide, at det må være Omikron

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv

26-årig har åbnet egen salon: - Det begyndte med, at jeg klippede min mormor

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Norsk forsker kalder Omikron-variant mulig vej ud af pandemien

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Annonce