Navne

Genvalg til Holstebro-vicepræsident

Fra venstre mod højre er det vicepræsident Miha Jesé, Slovenien, præsident Annigje Kruytbosch, Holland, det nyvalgte finske parlamentsmedlem Hilu Kemppi, som holdt generalforamlingens åbningstale, samt vicepræsident Mette Grith Sørensen, Holstebro. Det er den tredje vicepræsident, Tibi Rotaru, Rumænien, der tager billedet.

Asikkala/Holstebro: Organisationen Douzelage, der består af 28 byer i 28 EU-lande (i hvert fald indtil Storbritannien finder ud af, hvad de vil), har afholdt sin årlige generalforsamling.

Det foregik i den finske medlemsby, Asikkala, fra torsdag den 16. til søndag den 19. maj.

Holstebro er den danske by i Douzelage, der primært igangsætter og gennemfører projekter for og om børn og uge i alderen ti til 25 år. Emnerne er normalt uddannelse, kultur og arbejdsmarked.

Emnet for dette års workshops på generalforsamlingen var dog klimaforandringer og miljø med fokus på, hvad man kan gøre lokalt i mindre byer.

Gennem de seneste tre år har journalist Mette Grith Sørensen været en af tre vicepræsidenter i foreningen.

I Asikkala blev både hun og resten af præsidiet genvalgt for yderligere en treårig periode. Det skete uden modkandidater.

Præsident og vicepræsidenter kan kun vælges to gange á tre år, så Holstebros medlemskab af præsidiet slutter ved generalforsamlingen i 2022 i Marsaskala på Malta.

Præsident er Annigje Kruytbosch fra Meerssen, Holland, mens de øvrige to vicepræsidenter er Miha Jesé fra Skofja Loka, Slovenien, og Tibi Rotaru fra Siret i Rumænien.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

27-årig arkitekt-studerende tegner badehotel i auktionshallen

Kultur For abonnenter

Maria tog fra Struer til Aalborg og tilbage igen - i kajak

Håndbold

Mejrup lukker sit bedste damehold

Struer

Struer-afdelingen med til at trække regnskabet op

112

Vendte rockerlivet ryggen - nu skal han afsone med dem: Er bekymret for at blive overfaldet – eller det, der er værre

Holstebro

Prisstigning: Afhentning af affald stiger 55 procent

112

Politiet advarer mod velklædt tricktyv: Lad jer ikke narre

Annonce