Annonce
Erhverv

Generationsskifte: Jesper og Mads Skannerup køber stor del af Mil-tek

Mona og Kristian Skannerup har solgt to trediedele af Mil-tek til sønnerne Jesper og Mads Skannerup. Her skriver familien under på generationsskiftet. Privatfoto
Sønnerne Mads og Jesper Skannerup overtager to trediedele af Skannerup Holding og dermed Mil-tek-koncernen.

Tim/Ulfborg: Mona og Kristian Skannerup, der har ejet Mil-tek siden begyndelsen for 26 år siden i Tim, har netop solgt to trediedele af aktierne i Skannerup Holding og dermed Mil-tek-koncernen til sønnerne Jesper og Mads Skannerup.

- Der er flere ting, der har spillet ind på, at det skal være nu. Det vigtigste er, at vores to sønner, Jesper og Mads har vist, at de vil Mil-tek fremadrettet og kan bidrage positivt til at sikre den fremtidige udvikling i virksomheden. Begge er i dag medejere af Mil-tek Danmark A/S med 10 procent ejerskab hver og er ligeledes i bestyrelsen for Mil-tek Danmark A/S, siger Kristian Skannerup.

- Det andet er, er at jeg nu nærmer mig en alder, hvor det vil være uansvarligt ikke at planlægge og lave strategi for et generationsskifte i vores selskaber, siger Kristian Skannerup.

- Mona og jeg har det godt med generationsskiftet rent følelsesmæssigt. Vi har også fuld overblik over butikken og kan overskue de økonomiske konsekvenser, siger Kristian Skannerup, med henvisning til den arveafgift, der skal betales i forbindelse med overdragelsen.

Der er tale om en samlet overdragelse på godt 66 procent af aktierne i Skannerup Holding, hvori ligger Mil-tek Danmark A/S, - Mil-tek Balers, Mil-tek Properties, samt ejerskaber i udenlandske selskaber, blandt andet skov og landbrugsejendomme i Letland.

Annonce

Jesper og Mads Skannerup

Jesper Skannerup:

35 år. Uddannet automekaniker i 2005.

Efterfølgende blev Jesper Skannerup ansat som servicetekniker i Mil-tek, hvor han i starten kørte rundt i det meste af Danmark og installerede og servicerede maskiner.

I dag har Jesper Skannerup mange arbejdsopgaver i Mil-tek:

Han er kvalitetsansvarlig og står for at sikre at de halvfabrikata, der kommer ind i huset, er af en ordentlig kvalitet. Han håndterer også reklamationer.

Jesper er desuden den primære underviser, når Mil-teks teknikere fra rundt om i verden kommer til Danmark for at lære om service og vedligehold af Mil-teks produkter. Jesper Skannerup er også involveret i produktudvikling og forretningsudvikling generelt.

Jesper Skannerup er en del af bestyrelsen i Mil-tek Danmark A/S.

Privat er Jesper gift med Tina og sammen har de tre døtre; Winnie på 10 år, Naja på seks år og Ellinor på to år. Parret bor på en nedlagt landejendom lige nord for Tim.

Tina er uddannet fysioterapeut og er ansat ved Ringkøbing/Skjern Kommune.

Mads Skannerup:

31 år. Ansat i Mil-tek siden februar 2009.

Uddannet HHX i Ringkøbing i 2007. Efterfølgende uddannet mediegrafiker fra Herningsholm i Herning.

I forbindelse med uddannelsen som mediegrafiker blev Mads ansat i en elevstilling i Mil-tek, og Mads Skannerup har i dag ansvar for marketingafdelingen, hvorfra Mil-tek administrerer marketingaktiviteterne for alle forhandlere rundt omkring i verden.

Mads Skannerup er en del af bestyrelsen i Mil-tek Danmark A/S.

Mads Skannerup bor i Lemvig sammen med sin kæreste, Anne. Parret venter en familieforøgelse i starten af december. Anne er ansat ved Lemvig Kommune som pædagog på "Labyrinten" i Lemvig.

Desuden har Mads en søn, Tobias på fem år, fra et tidligere forhold, som Anne og Mads har fornøjelsen af at have "på fuldtid" hver anden uge.

Stopper ikke i Mil-tek

Generationsskiftet betyder ikke, at Kristian Skannerup stopper i virksomheden.

- Jeg føler, der er nogle gode år i mig endnu. Vi har nogle meget spændende planer for fremtiden og som altid nogle enkelte udfordringer, som jeg gerne vil være med til at få klaret. Men der vil blive tid til lidt mere frihed i ny og næ, sammen med min hustru Mona, som desværre måtte fratræde sin fuldtidsstilling i Mil-tek for nyligt og gå på førtidspension på grund af efterveerne af en sygdom, der ramte hende for to år siden. Heldigvis er Mona kommet så langt helbredsmæssigt, at vi nu kan begynde at tage på ferie sammen med familien og venner igen, siger Kristian Skannerup.

- Det er er lige så vigtig for mig, at vores fantastiske personale kan føle sig trykke for så vidt angår fremtiden for Mil-tek, og at der hermed er en generation af yngre kræfter til at tage mere og mere over, siger Kristian Skannerup.

- Før overdragelsen er endelig, skal Skat godkende overdragelsen og den skat, der er beregnet af vores dygtige revisorer. Skat har seks måneder til at komme med indsigelser, men vi og vores rådgivere har en god mavefornemmelse for, at handlen går glat igennem, siger Kristian Skannerup.

Solid vestjysk arbejdsplads

- Det er klart, at da snakken i sin tid faldt på et muligt generationsskifte, så satte det en masse tanker i gang. I første omgang ændrer generationsskiftet dog ikke ved den daglige gang i Mil-tek, siger Jesper og Mads Skannerup.

- Fælles for os begge er, at vi trives rigtig meget med vores nuværende roller og ikke har noget behov for at skulle "sidde for bordenden", så vi er godt tilpas med, at det ikke på nuværende tidspunkt har den store betydning for dagligdagen og den strategi, der arbejdes efter - vi vil naturligvis gerne fortsat være med til, qua vores roller i bestyrelsen, at præge Mil-tek og definere retningen fremadrettet, og gerne endnu mere på sigt, siger Jesper Skannerup.

- Det siger sig selv, at som medejer er motivationen endnu større, og vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer. Også selvom ejerskabet egentlig ikke er et mål i sig selv - det er også vigtigt for os, at vi kan bidrage til, at Mil-tek forhåbentlig fortsat kan være en solid vestjysk arbejdsplads med et godt ry og omdømme i mange år fremover, siger Mads Skannerup.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce