Annonce
Vinderup

Genbrugsbutik flyttet: Varerne har fået bedre plads

Genbrugsbutikkens nye lokaler blev lørdag taget i brug for første gang. Privatfoto: Vagn Kristensen
Det vil betyde højere omsætning, at Mission Afrika Genbrug i Vinderup nu har fået mere plads.
Annonce

Vinderup: Hele uge 41 har der været lukket hos Mission Afrika Genbrug i Vinderup. Genbrugsbutikkens frivillige har nemlig haft travlt med at flytte hele molevitten fra Sevelvej 2, hvor butikken siden 1992 har haft til huse og om på Nylandsvej 11 - i den tidligere Fakta-butik.

- Vi har fået cirka fem gange så meget plads, som det vi havde førhen, forklarer Bodil Jørgensen, formand for Mission Afrika Genbrug i Vinderup.

Med flytningen kommer huslejen til at få et nøk opad. Og så skulle man jo tro, at der blev mindre overskud at sende ned til det humanitære og kirkelige arbejde i Vest- og Centralafrika. Det vil der måske også blive - i det første stykke tid.

- Men vi tror på, at flytningen til den større adresse kommer til at betyde et væsentligt mersalg på sigt, fordi vi har fået flere varer og nu også salg af møbler, siger hun.

Flere af varerne kommer fra andre Mission Afrika Genbrug butikker.


Man bliver jo bidt af at være heromme. Jeg startede selv i sin tid fordi det bare var 3,5 time hver anden uge - det kunne man lige holde til. Men nu er jeg jo hernede hver uge efterhånden.

Bodil Jørgensen, formand for Mission Afrika Genbrug i Vinderup


Selve butikken i den gamle Fakta havde første åbningsdag lørdag den 10. oktober.

- Og der var en rigtig flot omsætning i lørdags, da vi åbnede, så det tegner da godt, siger hun.

Den nye genbrugsbutik har fået bedre opdeling af sine varer med blandt andet en separat tøjafdeling, afsnit med køkkenting og porcelæn og et hjørne til børnene med legetøj.

Annonce

Bedre plads

Med et nyt baglokale får butikken da også helt andre muligheder for at sætte varerne bedre i stand:

- Førhen havde vi simpelthen for lidt plads til klargøring - for eksempel hvis der nu kommer noget tøj ind, som lige skal stryges før det skal udstilles, så har vi haft ringe plads til den slags før i tiden, men det er ændret nu, siger hun.

Antallet af frivillige hos genbrugsbutikken i Vinderup har ligget stort set stabilt gennem flere år med en 30-35 stykker på vagtplanen.

- Men vi skal jo så i gang med at finde lidt flere, nu hvor lokalerne er blevet større, siger Bodil Jørgensen.

Hun tror dog ikke, at det bliver noget problem.

- Man bliver jo bidt af at være heromme. Jeg startede selv i sin tid fordi det bare var 3,5 time hver anden uge - det kunne man lige holde til. Men nu er jeg jo hernede hver uge efterhånden, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce