Annonce
Erhverv

Genåbning sker i sidste øjeblik: - Åbner vi ikke, er jeg bange for - og her bruger jeg et ord, jeg nok ikke burde - at vi ville stå med en ny ''mink-sag''

Længselsfulde blikke ind i tomme butikker kan snart høre fortiden til, hvis regeringen vælge at følge anbefalingerne til en genåbning, som en ekspertgruppe fremlagde mandag. Foto: Morten Stricker
Dele af en presset detailhandel ser ud til at måtte åbne igen. Det gælder dog ikke storcentre, og det undrer Nørreport Centrets formand sig noget over. Lige så vel som Bilka forsvarligt kan have kunder, kan vi også, siger hun.

Holstebro: En delvis genåbning af detailhandlen sker i sidste øjeblik, hvis man spørger Michael Ulsted, der er formand for Holstebro Handelsstandsforening.

- Detailhandlen kan ikke holde ud til at forblive lukket, for situationen er nu virkelig ved at være kritisk, advarer han.


Åbner vi ikke, er jeg bange for - og her bruger jeg et ord, jeg nok ikke burde - at vi ville stå med en ny "mink-sag".

Michael Ulsted, formand, Holstebro Handelsstandsforening.


Under nedlukningen har man som andre erhverv modtaget kompensation, men kun op til 75 procent, og det kan for alvor mærkes nu.

- Det er hele vejen rundt, at detailhandlen føler sig presset. Åbner vi ikke, er jeg bange for - og her bruger jeg et ord, jeg nok ikke burde - at vi ville stå med en ny "mink-sag", siger Michael Ulsted om udsigten til en permanent lukning hos adskillige i detailhandlen.

- Selvfølgelig har vi forståelse for, at regeringen sagde, at vi skulle lukke, men særligt med de lave smittetal, vi har set, har det været sværere at forstå, at vi ikke måtte åbne. Det er bare en svær diskussion, for om otte dage kan smittetallet være steget voldsomt, og så ringer du og spørger om, hvorfor jeg sagde, at man bare skulle åbne alt, erkender Michael Ulsted og tilføjer:

- Det eneste, jeg kan sige, er, at detailhandlen har ondt i økonomien, og derfor håber jeg, at kunderne vil støtte og handle lokalt igen. Den opbakning betyder ekstremt meget, særligt i denne tid.

Annonce

Forstår det ikke

Det er en ekspertgruppe, der for Folketinget har regnet på mulighederne for en genåbning af samfundet, og i den forbindelse har konkluderet, at udvalgsvarebutikker op til 5.000 kvadratmeter kan genåbnes.

Det gælder dog ikke for butikker i storcentre, der fortsat skal holdes lukket. Den udmelding overrasker ikke, men skuffer alligevel formand for butikkerne i Nørreport Centret, Ulla Trap.

- Vi havde ligesom hørt på vandrørene, at beslutningen gik mod os, for selvfølgelig ville vi gerne have haft åbent. Jeg har faktisk ikke forståelse for, hvorfor et center som vores ikke kan være med i en genåbning. Hvis vi følger retningslinjerne som hidtil, så kan vi, lige så vel som Bilka kan, også holde et stort hus som Nørreport Centret åbent, siger Ulla Trap.

Flere butikker i centret benyttede inden nedlukningen muligheden for at lave en alternativ indgang ud til gaden.

- Jeg er ikke i tvivl om, at de vil benytte den mulighed igen og dermed have åbent. Det ville jeg også gøre, hvis jeg havde muligheden, siger Ulla Trap, der foruden at være formand også er indehaver af Bog & Idé, der ligger i midten af centret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce