Annonce
Ulfborg/Vemb

Genåbnede på aftenen, hvor Mette lukkede landet ned

Det blev en kort premiere for Ungdomsklubben i Ulfborg, da de åbnede 11. marts, hvor de selvsamme aften måtte lukke ned. Nu åbner de igen efter måneders nedlukning. Arkivfoto: Jan Briks
Nu skal der igen pustes liv i den ungdomsklub, som Holstebro Ungdomsskole forsøgte at åbne i starten af marts, men som måtte lukke ned igen selvsamme aften.
Annonce

Ulfborg: Vand var i mange år det største problem for Ungdomsklubben i Ulfborg. Den kælder, som klubben i mange år havde brugt, måtte gentagne gange lukkes ned af indtrængende vand.

Men i starten af foråret var der nyt håb. Ungdomsklubben fik lov at benytte den gamle pedelbolig ved skolen og her blev der indrettet med sofagrupper, spillekonsoller og bordtennisbord til den helt store genåbning - den 11. marts.

Den store genåbning - med pizza til de fremmødte - blev også velbesøgt. Men kort efter at Søren Høj, souchef for Holstebro Ungdomsskole (der har afdelinger i Vinderup, Holstebro og Ulfborg), var taget fra klubben lidt før klokken ni om aftenen, blev han ringet op af en af de andre "voksne".

- Mette Frederiksen har jo pludselig lukket Danmark ned. Så vi valgte jo så at sende børnene hjem før tid, siger han.


Vi tror på unge-involvering. Det med, at vi bare kommer som ungdomsskole og skaber en klub - det tror vi ikke på. Vi skal skabe klubben sammen med de unge.

Søren Høj, souchef for Holstebro Ungdomsskole


Selvom nedlukningen var det helt rette at gøre, har frustrationerne, alligevel været til at tage at føle på.

- Lukningen var jo monster-frustrerende, for nu var vi endelig klar, havde lige fået et nyt sted at være og skulle jo til at opbygge noget med de unge, siger han.

Annonce

Åbner igen

Men denne onsdag - 9. september - har klubben valgt at åbne igen. Også denne gang med håndsprit i indgangen og opfordringer om afstand. Og nu håber Søren Høj, at det arbejde med de unge, man gik i gang med i foråret, kan fortsætte:

- Vi tror på unge-involvering. Det med, at vi bare kommer som ungdomsskole og skaber en klub - det tror vi ikke på. Vi skal skabe klubben sammen med de unge, siger han.

Henover sommeren har der været uro flere steder i Ulfborg - blandt andet i Teen Town, hvor der er blevet begået hærværk.

- Nogle af de unge har måske manglet et sted at være her under corona, så vi håber da det her kan give flere af de unge nogle rammer at være i med nogle gode relationer, siger Søren Høj.

Til at starte med holder ungdomsklubben åben hver onsdag aften. Men med tiden kan der udvides, omend behovet bliver stort nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Et skridt nærmere en dukkert

Annonce