Annonce
Sport

Gemke presser verdensetter i Denmark Open-nederlag

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Kento Momota måtte ud i tre sæt for at slå Rasmus Gemke i kvartfinalen i Denmark Open.

Så gik den ikke længere for Rasmus Gemke.

Verdensetteren blev for stor en mundfuld for den 22-årige danske badmintonspiller, der tabte i tre sæt med cifrene 14-21, 23-21, 13-21 til Kento Momota i kvartfinalen i Denmark Open.

Men det var bestemt ikke uden kamp, at den unge dansker røg ud af turneringen, og han leverede en kæmpe præstation og overraskelse, da han vandt andet sæt og tvang japaneren ud i et tredje.

Allerede fra kampens start viste Gemke storspil. Han kom flere gange foran i starten af første sæt, hvor han med flotte vinderslag lagde stort pres på den forsvarende verdensmester fra Japan.

Men selv om Gemke spillede op til sit bedste og fik stor opbakning af de omkring 2500 tilskuere i en udsolgt arena i Odense, så var Momota bare et skridt foran.

Japaneren lavede meget få fejl i sættet, som han snuppede med 21-14.

Gemke fortsatte det flotte spil i andet sæt og sendte flere flotte smash ned langs linjerne, som Momota ikke kom i nærheden af.

Det pressede for alvor japaneren, der satte en 16-10-føring over styr, da Gemke kom tilbage ved 18-18 og kort efter spillede sig til en sætbold. Den blev misbrugt. Det samme gjorde den næste, men på den tredje fik Gemke sættet i hus.

Også i tredje sæt fik danskeren en god start og bragte sig på 4-1, inden Momota strammede grebet. De to fulgtes ad til 7-7, men så tog japaneren fem point i streg.

Det tog pusten fra Gemke, der ikke så ud til at have så meget mere at give af, og langsomt men sikkert kørte Momota sejren i land.

Han skal i semifinalen op imod Tommy Sugiarto fra Indonesien.

På trods af nederlaget har Denmark Open været en stor succes for Gemke, der er nummer 22 på verdensranglisten.

I andenrundekampen torsdag slog han den sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien, og Gemke har for alvor vist, at han kan bide skeer med de bedste.

Semifinalen bliver dog ikke uden dansk deltagelse. Tidligere fredag spillede Viktor Axelsen sig videre i turneringen efter en sejr over landsmanden Anders Antonsen i kvartfinalen.

Denmark Open er en Super 750-turnering på World Touren. Dermed overgås den kun af sæsonfinalerne samt de tre Super 1000-turneringer.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

De æreløse

Det er let at blive forarget. Det er endda berettiget at blive forarget, vred og måske endda også opgivende, når man i gårsdagens avis læser om, hvordan næsten fire ud af ti piger med anden etnisk herkomst oplever negativ social kontrol fra familie, venner og andre i deres omgangskreds. Selv efter flere generationer i Danmark, er der piger og drenge, der ikke selv kan få lov til at vælge deres ægtefælle, som ikke må gå ud med ""danske" venner og fortsæt selv listen af uhyrligheder. Det burde være enhver ung mand eller kvindes ret selv at bestemme, hvem de vil leve deres liv med, hvem de vil gå i seng med eller hvilken uddannelse, de vil have. Men forargelsen og vreden gør bare ingen forskel; Den ændrer ikke på noget. Derfor er det også ros værd, at Integrationsrådet nu går ind kampen mod social kontrol, der stortrives blandt specielt børn og unge af anden etnisk herkomst. Det handler om at give de unge mennesker mulighed for at få hjælp - og give dem mod til at stå op mod omgivelsernes krav om, at skulle leve livet på en speciel måde. Når 37 procent af piger med minoritetsbaggrund mener, at de er udsat for en form for negativ social kontrol i forhold til valg af kæreste og ægtefælle, mens det gælder for 24 procent af drengene, så har vi som samfund et stort problem. Men det er også et problem, der ikke kan løses med flere penge. I sidste ende kræver det, at de unge mennesker selv siger fra overfor tåbelige krav om at gifte sig med den rette, gå med tørklæde, og hvad der ellers kan blive stillet krav om. Det er de unge - uanset etnicitet og religion - der selv må tage kampen. Samfundet skal herefter være klar til at bakke op og samle op. Der er i den grad brug for mønsterbrydere, der viser, at det ikke har en pind med ære at gøre at efterleve familien eller omgivelsernes urimelige krav. Det til gengæld æreløst at tvinge nogen til at gifte sig mod deres vilje, forhindre dem i at gå til fester, sport eller vælge uddannelse - uanset om det er religiøst funderet eller har rod i en tradition, der ikke hører hjemme i Danmark anno 2019.

Annonce