Annonce
Holstebro

Gearer op for motorvej-hele-vejen kampagne

Arbejdet med Holstebro-motorvejen skrider fremad. Og nu kæmper lokale erhvervsfolk for, at den sidste del af motorvejen øst om Herning kommer med på årets finanslov. Arkivfoto: Morten Stricker.

Motorvejsgruppe satser hårdt på at få lukket hullet i den kommende motorvej omkring Herning, i forbindelse med finanslovsaftalen.

Annonce

HOLSTEBRO: En gruppe erhvervsfolk arbejder for at få lukket det hul på syv kilometer, der vil være nordøst om Herning, når den kommende motorvej til Holstebro står færdig. Et sådant "hul" i en motorvej kanføre til alvorlige trafikulykker, viser erfaringer fra Brande.

Nu har motorvejsgruppen intensiveret kampagnen for motorvejen - og det sker med de 180.000 kroner, som gruppen har indsamlet blandt især erhvervsfolk i området.

- Vi har fået god opbakning og en bred støtte, og nu sætter vi ekstra skub i kampagnen. Herunder holder vi flere møder med politikere, som kommer på besøg i området, siger Jens Axel Birn, der er direktør for jernstøberiet Vald. Birn og formand for motorvejsgruppen.

Gruppen har blandt andet fået fremstillet en del kampagnemateriale - og har fået etableret hjemmesiden "motorvejhelevejen.dk".

- Som et led i kampagnen har vi fået lavet streamers med "motorvej-hele-vejen" til at sætte på biler, og de er klar i næste uge, fortæller Jens Axel Birn.

Streamers vil blive fordelt til områdets virksomheder.

- Men vi vil også omdele dem til private fra den bod i forbindelse med Holstebro Åben 1. og 2. september, siger Jens Axel Birn.

Annonce

Skal besluttes nu

Gruppen har sat som mål at få taget en beslutning i Folketinget allerede i år om strækningen, som kan koste op mod 400 millioner kroner.

- Vi presser på, for at få den med i forbindelse med årets finanslovsaftaler. Pengene er der jo, så det handler bare om at få den med i en aftale en sen nattetime, siger Jens Axel Birn.

- Jeg oplever, at alle politikere har forståelse for det, og er enige i, at det er noget, der skal løses, siger han.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har dog ikke prioriteret strækningen på sin liste over nye trafikinvesteringer.

Gruppen har en god kontakt med de lokalt valgte folketingsmedlemmer Annette Lind (S) og Thomas Danielsen (V) og skal også have møde med Andreas Steenberg (R).

- Desuden er vi i gang med en møderække med politikere, som også skal på virksomhedsbesøg i området, siger Jens Axel Birn, som også opfordrer private til at støtte kampagnen med donationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Calle hopper over træflisen

Struer

Magiske koncerter på plænen

Coronavirus

Live: Vladimir Putins datter er som en af de første blevet vaccineret mod covid-19, siger han

Annonce