Annonce
HB

Gaspar og Alvarez gav et sydamerikansk tvist til regntung HB-opstart

Gaspar Emilio Gutierrez (i den grønne trøje) var en af de nye spillere, som var mødt op til Holstebro Boldklubs opstart mandag aften. - Jeg har spillet noget der niveaumæssigt nok minder om Danmarksserien i Argentina, siger han. Foto: Niklas Jeppesen
Holstebro Boldklub indledte mandag aften opstarten inden den sidste halvdel af sæsonen. Truppen er stort set intakt, men der er kommet et par tilføjelser, som skiller sig ud fra mængden. Én er kommet til direkte fra Argentina, mens en anden har colombianske rødder.

Holstebro: Gaspar Emilio Gutierrez.

Det er ikke et navn, som ligefrem smager af en regnfuld og frostkold januar-opstart i Holstebro Boldklub.

Den 27-årige argentiner har boet i Holstebro siden oktober, og det er ikke blot for at jagte en startplads hos HB's Danmarksseriehold, at han er kommet til det kolde nord.

- Jeg er kommet til Danmark sammen med min kæreste for at arbejde og forsøge at skabe en tilværelse her. Der er dårlig økonomi hjemme i Argentina, og det er et presset land. Jeg har en ven, som bor i Ringkøbing, og han har anbefalet det her område, siger Gaspar Emilio Gutierrez, som er i Europa for tredje gang for at arbejde.

Mandag aften var han en del af årets første træning, da Holstebro Boldklub havde truppen samlet efter vinterpausen. Der er cirka to måneder til holdets første kamp, og derfor skal der bygges på rent fysisk i de næste uger med træningskampe og fokus på fysikken, inden holdet i slutningen af februar tager til sydligere himmelstrøg, hvor en uges træningslejr i Tyrkiet skal være med til at finpudse spillet.

Annonce

Stærk trup

Den nytilkomne argentiner er en af tre nye spillere, som var med til opstarten. Forsvarsspilleren Emil Albrechtsen, som senest har spillet for Ringkøbing, men som har spillet ungdomsfodbold i HB, var også troppet op til opstarten. Sammen med 25-årige Kristian Alvarez Gertsen, som er kommet til klubben fra FC Djursland, udgjorde de et nyt-trekløver blandt de mange velkendte ansigter.

Det er spillere, som selv har opsøgt Holstebro Boldklub, og for cheftræner Kim Kristensen har førsteprioriteten da også været at holde sammen på den nuværende spillertrup.

- Vi har en gruppe spillere, som fungerer sindssygt godt sammen, og som har vist, at de i den grad kan spille med i toppen. Derfor har nogle af de spillere, som vi har forsøgt at hente til klubben også været på så høj en hylde, at vi godt vidste, det kunne mislykkedes, og det har det gjort. Det kan vi tillade os, når vi har så mange gode spillere, siger Kim Kristensen, som glæder sig til at se de tre spillere, som er mødt op på eget initiativ, i aktion.

Spansk forbindelse

Det er med stor sandsynlighed første gang, at spansk har været det foretrukne sprog mellem to spillere til en HB-træning.

Kristian Alvarez Gertsens biologiske mor er fra Columbia, og for fire år siden tog han til Columbia for at finde hende. Det lykkedes, og han boede derefter et år i Columbia, hvor han fik skærpet sine spansk-kundskaber.

Det kom ham til gavn denne januardag på kunstgræsbanen ved Idrætscenter Vest, hvor han som den eneste kunne kommunikere lidt med argentinske Gutierrez på argentinerens modersmål. Han har dog ikke taget turen direkte fra Sydamerika, men derimod fra Grenaa.

- Jeg er kommet til Holstebro, fordi jeg skal læse til fysioterapeut. Jeg vil kæmpe røven ud af bukserne, og så vil jeg se, om det er nok til at komme på holdet. Det virker til at være en god klub, hvor drengene har det fedt sammen, siger Kristian Alvarez Gertsen, som er offensiv midtbanespiller.

Flere strenge

Holstebro Boldklub indtager førstepladsen inden sidste halvdel af sæsonen med et enkelt point ned til ambitiøse Silkeborg KFUM på andenpladsen.

Holdet har til tider spillet drømmefodbold, hvor der har været fart i kombinationerne og kompromisløst forsvarsspil. Hen mod slutningen af sæsonen var der dog ved at være tegn på, at de andre hold havde vænnet sig til HB's frembrusende spillestil, og derfor vil træner Kim Kristensen bruge noget af pausen på at give holdet en dybere taktisk værktøjskasse.

- Vi har et rigtigt godt fundament, men jeg synes også, at vi skal arbejde på eksempelvis andre formationer, så vi har flere modtræk i de kampe, hvor det ikke lige flyder, siger Kim Kristensen.

Holstebro Boldklub har i opstarten træningskampe mod både Tjørring, Ringkøbing, Vejgaard og Varde, og holdet har også to træningskampe i Tyrkiet, hvor de er af sted en uge fra 22.-29. februar. Den første kamp i forårssæsonen er 15. marts, hvor Nørresundby gæster Holstebro Idrætspark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Annonce