Annonce
Ulfborg/Vemb

Garnbutik kører på skinner: Nu skal de hjemløse have en lille hånd

Vibeke Bundesen har fundet sin rette hylde som selvstændig i butikken I Centrum i Vemb. Foto: Jan Briks
Efter et halvt år kører garn- og stofbutikken I Centrum i Vemb på skinner. I uge 46 donerer butikken dele af sit salg til at hjælpe hjemløse i Holstebro.

Vemb: "Nemt" er det ikke at starte egen butik op i hjertet af Vemb. Men salget har der ikke været problemer med - her i butikken I Centrum, som Vibeke Bundesen åbnede i slutningen af april - tidligere på året.

- Folk er helt tossede med at strikke herude. Og der kommer kunder fra både Thorsminde, Ulfborg, Struer og Holstebro herud, siger hun.

Som månederne er gået har hun overtaget byens salg af både håndkøbsmedicin, vare- og landbrugslotteri. Alt sammen har hjulpet på omsætningen - selvom det primært fortsat er garn, stof og gaveartikler, der sælges mest af i butikken.

- Jeg har vel en 60-70 kunder om dagen, og så syer jeg jo også og broderer for folk, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at der særligt her op til jul travlt med at brodere navne på håndklæder - en efterspurgt vare her i butikken.

Annonce

Garn til hjemløse

I indeværende uge - uge 46 - har butikken dedikeret dele af sit salg til Kirkens Korshærs varmestue i Holstebro. Ideen kom efter en snak med nogle af butikkens kunder:

- De fortalte om, hvor meget garn de egentlig har derhjemme. Meget af det får de aldrig brugt, og så tænkte jeg, at det måtte andre da kunne få gavn af, så jeg ringede ind til varmestuen i Holstebro for at høre, om de kunne bruge det, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at varmestuen selv har strikkeklubber knyttet til, der bruger garnet til at strikke strømper, huer og tæpper af til brugerne.

Derfor har der siden mandag været linet op med brugt garn fra fem flyttekasser på bordene i butikken. Indtjeningen fra det brugte garn sendes efter ugens slutning til varmestuen sammen med de resterende nøgler.

Og så donerer Vibeke Bundesen ligeledes to kroner per solgte nye garnnøgle.

- Så jeg forventer, at det bliver en tusind-kroner, når ugen er slut. Det er jo ikke en herregård, men alt sammen tæller jo, siger hun.

At det var varmestuen, der skulle have pengene har en særlig grund bag sig:

- Jeg kunne jo også finde strikkeklubber, der sender til udlandet. Men jeg tænkte, at nu har vi 32 hjemløse i Holstebro Kommune, så kunne man da ligeså godt hjælpe dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce