Annonce
Ulfborg/Vemb

Garnbutik kører på skinner: Nu skal de hjemløse have en lille hånd

Vibeke Bundesen har fundet sin rette hylde som selvstændig i butikken I Centrum i Vemb. Foto: Jan Briks
Efter et halvt år kører garn- og stofbutikken I Centrum i Vemb på skinner. I uge 46 donerer butikken dele af sit salg til at hjælpe hjemløse i Holstebro.

Vemb: "Nemt" er det ikke at starte egen butik op i hjertet af Vemb. Men salget har der ikke været problemer med - her i butikken I Centrum, som Vibeke Bundesen åbnede i slutningen af april - tidligere på året.

- Folk er helt tossede med at strikke herude. Og der kommer kunder fra både Thorsminde, Ulfborg, Struer og Holstebro herud, siger hun.

Som månederne er gået har hun overtaget byens salg af både håndkøbsmedicin, vare- og landbrugslotteri. Alt sammen har hjulpet på omsætningen - selvom det primært fortsat er garn, stof og gaveartikler, der sælges mest af i butikken.

- Jeg har vel en 60-70 kunder om dagen, og så syer jeg jo også og broderer for folk, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at der særligt her op til jul travlt med at brodere navne på håndklæder - en efterspurgt vare her i butikken.

Annonce

Garn til hjemløse

I indeværende uge - uge 46 - har butikken dedikeret dele af sit salg til Kirkens Korshærs varmestue i Holstebro. Ideen kom efter en snak med nogle af butikkens kunder:

- De fortalte om, hvor meget garn de egentlig har derhjemme. Meget af det får de aldrig brugt, og så tænkte jeg, at det måtte andre da kunne få gavn af, så jeg ringede ind til varmestuen i Holstebro for at høre, om de kunne bruge det, siger Vibeke Bundesen og forklarer, at varmestuen selv har strikkeklubber knyttet til, der bruger garnet til at strikke strømper, huer og tæpper af til brugerne.

Derfor har der siden mandag været linet op med brugt garn fra fem flyttekasser på bordene i butikken. Indtjeningen fra det brugte garn sendes efter ugens slutning til varmestuen sammen med de resterende nøgler.

Og så donerer Vibeke Bundesen ligeledes to kroner per solgte nye garnnøgle.

- Så jeg forventer, at det bliver en tusind-kroner, når ugen er slut. Det er jo ikke en herregård, men alt sammen tæller jo, siger hun.

At det var varmestuen, der skulle have pengene har en særlig grund bag sig:

- Jeg kunne jo også finde strikkeklubber, der sender til udlandet. Men jeg tænkte, at nu har vi 32 hjemløse i Holstebro Kommune, så kunne man da ligeså godt hjælpe dem, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];