Annonce
Holstebro

Gangbro ved Storåens udløb giver helt ny vandrerute

Der kommer snart en 22 meter lang gangbro over Storåen nær udløbet - og det giver mulighed for at vandre helt nye steder i naturen ved Nissum Fjord. Kaj Bech har vundet opgaven med den nye bro. Ill.: Hvam Arkitekter og Ingeniører
Der bliver helt nye muligheder for at komme ud i naturen og opleve Storåen nær udløbet, når der snart kommer en gangbro, som indgår i ruten rundt om Nissum Fjord.
Annonce

VEMB: Der bliver nye muligheder for at vandre helt nye steder i i naturområdet ved Nissum Fjord, når der snart kommer en 22 meter lang bro over Storåen.

Kommunen har haft 875.000 kroner til at anlægge en ny bro nær Storåens udløb i den sydlige del af Nissum Fjord. Natur- og Miljøudvalget har valgt et tilbud fra Kaj Bech om en ny bro, som kommer til at ligge i et naturområde, som er ejet af Naturstyrelsen.

Gangbroen vil indgå i vandreruten rundt om Nissum Fjord, hvor man hidtil har skullet på en længere omvej ind i landet omkring Vemb og Vembvej for at komme over Storåen.

- Det har været en noget snørklet omvej på ruten omkring fjorden, som man nu slipper for. Jeg tror, det bliver rigtig godt, siger Karsten Filsø (SF), formand for Natur- og miljøudvalget.

Det er fra Fjordvejen vest for Vemb, at man snart kan komme ned til Storåen - og fortsætte på digerne syd for åen. Fra digerne kan man også vandre forbi Nørre Vosborg.

- Broen vil også give helt nye vandremuligheder i naturen for folk i Vemb-området, siger Karsten Filsø.

Annonce

Del af naturpark

Nissum Fjordnetværket har i 15 år arbejdet for, at turister og andre kan få adgang til fjorden, som har et noget skjult naturområde. For otte år siden blev den opmærkede vandrerute omkring fjorden indviet - blandt andet med en gangbro over vandløbet "Færgen", og der er opført flere shelters, hvor det er muligt at overnatte. Siden er området også blevet til en Nissum Fjord Naturpark, og nu er det så den sidste "missing link" på ruten, som forsvinder.

400.000 kroner til den nye bro kommer fra Friluftsrådet, hvor Nissum Fjord Netværket har søgt penge, mens Holstebro Kommune har lagt 475.000 kroner oveni.

Den nye bro bliver en konstruktion i galvaniseret stål og med azobe træ i bunden. Storåen er meget bred nær udløbet, så den nye bro har et spænd på 22 meter - og fortsætter fem meter ind over land på begge sider. Broen bliver hævet to meter over vandløbet, så det bliver muligt at sejle under.

Nu skal de sidste tilladelser på plads, og materialet skal bestilles hjem, men forventningen er, at broen vil stå færdig i løbet af efteråret. Men altså ikke til Nissum Fjord Dagen sidst i august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce