Annonce
Struer

Gang i vaccinationer - ro i smittetryk

Struer Kommune har fået ros af de lokale praktiserende læger for organiseringen af vaccinationer på ældrecentrene i weekenden 2. og 3. januar. Foto: Ruth Siersbæk
Den lokale coronastatus byder lige nu på krydsede fingre, opfordring til hjemmepasning og et vaccinationsprogram, der har fået lægeros
Annonce

Struer: Det lokale coronoudvalg, der har kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller som formand, har siden begyndelsen af marts været i sving med at styre den kommunale indsats under pandemien. Status lige nu er, at smittetrykket har stabiliseret sig, og det er en udvikling, der vækker glæde hos formanden.

- Vi krydser virkelig fingre for, at det her holder, siger han om de daglige tal, der lokalt længe har vist et højt smittetryk. Noget indikerer nu, at nedlukningen er ved at få effekt.

Annonce

Tilfredse læger

Kommunen kan også glæde sig over roser fra de lokale praktiserende læger, der i weekenden 2. og 3. januar fik vaccineret tæt på 300 beboere og ansatte på alle plejecentre og midlertidige pladser i Struer Kommune. Faktisk fik alle beboere, der ønskede det, et første stik af vaccinen. - Lægerne har rost kommunen for et meget velorganiseret program, der sikrede et flot resultat, siger Jesper Thyrring Møller.


Selv om vi gerne ville, så har vi ikke ressourcerne til også at teste de ansatte på børneområdet.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for det kommunale Covid-19 udvalg, Struer Kommune


Anden runde af vaccinationerne, der omfatter borgere, der får kommunal hjælp i eget hjem, er der også taget hul på. Onsdag fik 33 borgere således det første stik.

Annonce

Pas de små hjemme

Også i Struer Kommune opfordres alle forældre, der har muligheden, til at holde deres børn hjemme fra børnehaver og vuggestuer under nedlukningen. En opfordring, der har som mål at hindre en eventuel smittespredning.

Skulle pædagoger og andre ansatte i institutionerne ønske at blive testet, så er det stadig regionens testcentre, der er eneste mulighed. Kommunen har kun kapacitet til at teste de ansatte på ældreområdet.

- Selv om vi gerne ville, så har vi ikke ressourcerne til også at teste de ansatte på børneområdet, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Annonce