Annonce
Holstebro

Gang i rækkehusbyggeri i Mejrup: Godt 70 procent er lejet ud

Gravemaskinerne er i fuld gang med at grave ud til byggeriet af nye rækkehuse på adressen Viborgvej 95. Når byggeriet er færdigt, kommer lejeboligerne til at ligge på Lupinvej og Astersvej. Foto: Johan Gadegaard.
Lejeaftalen for 39 af de 55 rækkehuse, der er ved at blive bygget på Viborgvej lige uden for Mejrup Kirkeby, er skrevet under, og Hokton A/S overvejer at bygge endnu flere rækkehuse i området.

Mejrup: Gravemaskinerne har fået travlt, efter at frosten har sluppet sit tag i jorden, og bag de arbejdende maskiner og de høje sandbunker, er der sat spær på de første huse.

Adressen er Viborgvej 95 - lige uden for Mejrup Kirkebys byskilte. Her er Mejrup Have ved at tage form:

55 nye lejeboliger i form af rækkehuse i tre størrelser fra 80 kvadratmeter op til 105 kvadratmeter med henholdsvis tre og fire værelser.

Byggeprojektet er et såkaldt turnkey-projekt. Det er nemlig Kris Andersen og Andersen El, som er entreprenør på byggeriet med hjælp fra lokale håndværkere, og når nøglerne er sat i husdørene  og rækkehusene er klar til indflytning, køber Hokton A/S projektet.

Vejle-firmaet ejer og administrerer i forvejen Brænderigården med 68 boliger og Thorshammer med 55 boliger i Holstebro. Hokton har også andre bygge- og udlejningsprojekter i en radius på halvanden times kørsel fra Vejle, hvor firmaet har hovedsæde.

Hokton råder over 1500 lejemål.

- Vi havde byggestart på Mejrup-projektet i januar, og de første syv rækkehuse skal efter planen stå færdige i august, fortalte Søren Madsen, der er er udlejningskonsulen i Hokton, da avisen mødte ham ude på byggepladsen.


Vi havde byggestart på Mejrup-projektet i januar, og de første syv rækkehuse skal efter planen stå færdige i august.

Søren Madsen, Hokton A/S


De sidste boliger forventes at stå færdige i februar næste år.

- 39 ud af de 55 rækkehuse er lejet ud, og det er vist meget godt, konstaterer Søren Madsen, der tror på, at de sidste 16 boliger vil være lejet ud, inden de er bygget færdige.

- De ti af rækkehusene er på 80 kvadratmeter, og de blev lejet ud først, indskyder han.

Mere om Mejrup Have

De  55 boliger bygges i tre forskellige størrelser: 80 kvadratmeter, 98 og 105 kvadratmeter.

Det mindste rækkehus er med tre værelser, de 98 kvadratmeter bygges med både tre og fire værelser, og det største hus har fire værelser.

Der er loft til kip i stue/køkken, udenfor anlægges terrasse. Der følger carport og skur med boligerne.

Lejeboligerne koster fra 7825 kroner per måned og op til 9325 kroner om måneden.

Læs mere på: www.mejruphave.dk

Udlejningen går faktisk så godt, at Hokton overvejer at bygge flere rækkehuse i Holstebro-forstanden, der ligger seks kilometer uden for Holstebro. Der er nemlig fire udstykninger til rækkehuse, hvoraf byggeret er i gang på de to.

- Det ser ud til, at vi vil bygge på to eller i hvert fald en udstykning mere. Det afhænger af, hvor meget der er lejet ud, inden vi går i gang, siger Søren Madsen og fortæller, at de nye udstykninger efter planen skal være huse i samme størrelse og efter samme koncept.

Søren Madsen fra Hokton A/S glæder sig over, at der er god interesse for at leje de rækkehuse, der er ved at blive bygget på marken lidt uden for Mejrup. Foto: Johan Gadegaard.

Ved siden af rækkehusene er der udstykket parcelhusgrunde, der venter på at blive bygget på, og efter planen opføres der en Aldi-butik lige ved siden af.

Annonce

Tæt på motorvej

Set gennem Søren Madsens briller er Mejrup Kirkeby et attraktivt sted at bygge og leje boliger ud.

- Der er virkelig blevet bygget meget i Mejrup, der ligger perfekt: Tæt på motorvejen, tæt på byen og med indkøbsmuligheder, institutioner og skole lige i nærheden, forklarer han.

- Der er mange, der godt kan lide at bo lidt væk fra byen, mener han.

Og hvem er det så, der har skrevet under på lejeaftalen for de nye rækkehuse?

- Ja, det er meget blandet: Enlige mødre, ældre mennesker, der har solgt huset, unge par både med og uden børn og folk, der har solgt huset og bruger lejeboligen som transit, fortæller Søren Madsen.

Rækkehusene kommer til at ligge i to områder på nye veje, der får navnene Lupinvej og Astersvej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce