Annonce
Struer

Sjusk i Struer: Direktør overvejer at droppe Mastercard til kommunens topchefer

Mere rod i bilagene i Struer Kommune. Kommunen oplyser, at det har fået personalemæssige konsekvenser. Arkivfoto
En rapport fra revisionsfirmaet Deloitte har vist, at der er flere sager i Struer Kommune, hvor der er rod i bilagsføringen på transaktioner foretaget af embedsmænd, men de kommunale Mastercards er endnu ikke på vej ud af brug
Annonce

Struer: Rod i bilagene og manglende kontrol med brugen af de kommunale Mastercards får den nye kommunaldirektør i Struer Kommune, Jesper Thyrring Møller, til at overveje, om Struer Kommune helt skal droppe at udlevere Mastercard til både de kommunale topchefer og de ledende politikere i Struer Kommune.

- Det er noget, vi taler om, fortæller Jesper Thyrring Møller.

- Men der er rettet op på kontrollen. Det er indskærpet, at brugen af kortene skal ske efter de gældende retningslinier. Vi har taget de fornødne skridt, og det har også fået personalemæssige konsekvenser i administration, at der har været uregelmæssigheder, siger han.

- Så det er stadigvæk den bedste løsning, at vi har et Mastercard, når vi for eksempel betaler en taxaregning fra lufthavnen i Kastrup og ind til København, vurderer han.

Annonce

Måske en anden måde

Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) mener ikke, at man helt bør droppe kommunale kreditkort, for der er – som han siger – noget bekvemt i, at man kan bruge det til for eksempel at købe flybilletter og leje af en bil, når man er på venskabsbybesøg.

- Jeg ser ingen grund til at tage det fra borgmesteren, men der skal være styr på bilagsopfølgningen, siger Mads Jakobsen.

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) mener heller ikke, at det nu er tiden at finde en anden model, ikke lige nu i hvert fald.

- Men der er forskellige andre muligheder, og det er den slags vi skal have kigget på nu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce