Annonce
Holstebro

Kristen menighed sælger ud: Langbrugsskole skal blive til ny  bydel

Ideskitse til hvordan huse i den nye bydel, Bakkegårdene, kan komme til at se ud - og hvor visionen er en cirkulær bydel på privat initiativ. ill.: Årstiderne Arkitekter
Der er store planer om ny bæredygtig bydel med 550 huse på de marker, som hører til den nedlagte Lægård Landbrugsskole. Kristen menighed ønsker at sælge.

HOLSTEBRO: Om få år kan en hel ny bydel begynde at rejse sig på de 45 hektar marker, som hører til den tidligere Lægården Landbrugsskole. Der er plan om en bydel med cirka 550 huse, som skal etableres som et privat initiativ.

I 2019 købte Brunstad Kristne Menighed landbrugsskolen, men det var for at bruge bygningerne. Og nu har Årstiderne Arkitekter så udarbejdet et forslag til den nye bydel.

- Målet med projektet er at skabe en bydel, der på alle parametre er så bæredygtig og fremtidssikret som muligt, siger Mette Geertsen, kreativ leder for byplan i Årstiderne Arkitekter.

Annonce

Projektet har været præsenteret for kommunen - og det er planen at området udlægges til boligområde i den kommuneplan, som formentlig vedtages i 2021.


Målet med projektet er at skabe en bydel, der på alle parametre er så bæredygtig og fremtidssikret som muligt

Mette Geertsen, kreativ leder for byplan i Årstiderne Arkitekter.


Der er ikke i dag en investor, som har lagt billet ind på at købe arealet.

- Vi vil gerne skabe interesse, og så vil det blive realiseret i takt med, at nogle byder ind på dele af arealet. Men udbygningen af området vil ske i løbet af nogle år, siger Mette Geertsen.

Bæredygtigt område

I området vil der både blive lagt vægt på landskab, ressourcer og social bæredygtighed.

- Bakkegårdene er et visionsprojekt, som man i fremtiden kan skele til fra nær og fjern, når der skal hentes inspiration for barmarks-projekter og bæredygtig byudvikling, fortæller Bo Christensen, indehaver af Arkitektfirmaet Bo Christensen, som er med til at udvikle ideen.

Det er  også planen, at der skal være nye typer af bæredygtig energiforsyning i området.

- Det skal være fortællingen om et område, hvor forbrugerne selv er med til at producere energi - og ikke kun med klassisk forsyning. Det skal vise nogle alternativer - måske med genbrug af regnvand og hvor solceller er et fælles system, siger Mette Geertsen.

Planen er, at området skal være så attraktivt, at det kan trække nye beboere fra andre dele af landet - og dermed være med til at styrke befolkningstallet i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce