Sport

Gamle vaner smadrede drøm om semifinale: - Virkelig en forfærdelig halvleg

- Vi havde ét fælles mål, og det var at gå videre. Det at man ikke formår at opnå det mål, man har sat sig for, er så ærgerligt, lyder det blandt andet fra anfører Natalee Briann Faupel efter den store skuffelse. Foto: Morten Stricker
Det er slut for Lemvig Basket, efter at de seks damer fik en regulær afklapsning på 100-76. En kæmpe skuffelse for træneren, Peter Jensen, der så se sit hold smide alt på gulvet efter pausen.

Lemvig: Slukørede, tavse og med blikket solidt plantet i jorden.

Truppen omkring Lemvig Basket var særdeles skuffede lørdag eftermiddag, for efter en katastrofal halvleg mod SISU kan det multinationale mandskab fra Vestjylland ikke nå semifinalen.

Overraskende sejre i playoff-spillet havde ellers vendt op og ned på tilværelsen for basketdamerne. Lørdag gik gassen af ballonen i de sidste 20 minutter.

- Vi gav vel ti angrebsrebounds væk, og de vandt også på turnovers i tredje periode. I angrebsspillet turde vi ikke at skyde, og der blev driblet for meget, lyder det fra den skuffede Lemvig-coach, Peter Jensen, efter lussingen på 100-76.

Kampen i tal

Lemvig Basket - SISU 76-100 (22-25) (26-20) (10-26) (18-29)

DM-slutspil, damer

Topscorere fra Lemvig: Marie MaKenzie Miller 25, Aniese Palmore 21, Natalee Briann Faupel 19.

Topscorere fra SISU: Cassandra Jayne Nofuente 23, Chelsea Jennings 23, Josefine Schubart Haabegaard 21.

To timeouts fulgte hinanden

Netop de fejl, som Peter Jensen omtaler, er dem, der har været temaet for de seks basketdamer i grundspillet. I de to første perioder af lørdagens kamp blev de temaer dog gemt væk.

Men så snart lemvigerne løb på banen igen efter pausen, vendt de gamle og dårlige vaner tilbage. Peter Jensen trak timeout med det samme.

Peptalken sev ikke ind. Kun Marie MaKenzie Miller kunne ramme kurven, mens SISU afstraffede værterne gang på gang. Da forspringet lød på 62-54 til SISU, trak Peter Jensen en ny timeout.

- Jeg blev jo nødt til at prøve at gøre alt, hvad jeg kunne for at gøre noget ved det inde på banen. Det blev bare virkelig en forfærdelig halvleg, siger coachen.

Kaptajn slået ud af kurs

Det udsagn kan anfører Natalee Briann Faupel fra USA nikke genkendende til. Hun var ellers en sikker sidste skanse for Lemvig i hele første halvleg, hvor hun scorede 17 point.

- Jeg er så skuffet. Vi havde ét fælles mål, og det var at gå videre. Det at man ikke formår at opnå det mål, man har sat sig for, er så ærgerligt. Jeg har lidt svært ved at sige, hvad jeg præcis føler lige nu, fortæller amerikaneren.

Selv er Natalee Briann Faupel træt af, at hun ikke tacklede en større opmærksomhed fra modstanderne på en bedre måde. Kun to point scorede hun efter pausen, da SISU-forsvaret holdt et skarpt øje med hende.

- Jeg skulle have været mere aggressiv og gået noget mere til dem. Vi spillede jo bare bolden direkte til dem, siger spilleren, mens hun kigger ned i jorden.

Alle kort på hånden

Det ville da også have været alletiders sensation, hvis Lemvig Basket, som sluttede sidst i ligaens grundspil, havde snuppet en plads i semifinalerne. Mange skader og frafald har betydet, at holdet reelt set kun har bestået af seks spillere.

Men på den anden side havde Peter Jensens tropper en glimrende mulighed for at overraske alt og alle lørdag eftermiddag. En af SISUs helt store profiler, Aubrey Renee Buckley, som tilbage i december scorede 29 point mod topholdet fra Aabyhøj IF, var ikke med.

Desuden blev weekendens gæster slået med seks point sidste gang, de var på visit i Vestjysk Bank Arena.

- Vi havde faktisk alle fordelene, og det er det, der gør det hele så træls. Det var som om, at damerne mistede lysten og gnisten i tredje periode, erkender træneren.

Lemvig mangler stadig at spille den sidste kamp mod ligaens favoritter fra Hørsholm 79ers. Den kamp spilles ude på lørdag.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Det er nu overarmene skal bygges, hvis man vil følge med

Holstebro For abonnenter

Historisk feriehus til salg: Fabrikant Færchs fristed skal have nye ejere

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Fru Pedersen vandt: - Jeg bruger fire timer hver anden dag - bare på at vande krukker

Navne

Krimiforfatter: Det er lidt som at være gift med Nora, men utro med Signe

Holstebro

Buch om mangelfulde kræftundersøgelser: Det er pinligt, vi er ikke blevet inddraget, og det bør laves om

Kultur

Venø Festival: - Vi nærmer os udsolgt

Ulfborg/Vemb

Travlhed i pensionaterne: Må dagligt sige nej til hundeejerne

Annonce