Annonce
Fodbold

Gamle HB-drenge sikrede overlevelse i serie 3

Hattrick-helten Jens Frederiksen (til højre) og resten af HB-drengene kan se frem til en ny sæson i serie 3 efter playoff-sejren over Tvis. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklubs tredjehold vandt lørdag eftermiddag det direkte opgør mod Tvis KFUM & IF om en plads i forårets serie 3. Lemvig måtte til gengæld vinke farvel til drømmen om serie 1, mens Måbjerg med et overtidsmål bevarede håbet om at rykke op i serie 2.

Holstebro: Når man skal ud i en alt eller intet kamp om overlevelse i serie 3 mod lokalrivalerne fra Tvis KFUM & IF, som var blevet toer i deres serie 4-pulje, er det meget godt at have et par rutinerede drenge på holdkortet.

Bare spørg Holstebro Boldklubs spillende tredjeholdstræner Kasper Brunsborg Lauritsen, der i startopstillingen havde fundet plads til den rutinerede frontduo Jens Frederiksen og Martin Hedegaard, samt førsteholdstræner Kim Kristensen på den centrale midtbane.

Sidstnævnte har godt nok rundet 44 år, men kan så også byde ind med et cv, der blandt andet inkluderer 114 superligakampe.

- De kom ind med en masse rutine i sådan en kamp og gjorde det godt for os, konstaterer Kasper Brunsborg Lauritsen.

Og det kan han have ret i. Trioen noterede sig således for alle hjemmeholdets fem mål i 5-1 sejren.

Annonce

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Tvis KFUM & IF 5-1 (4-0)

Playoff, serie 3/4

Mål: 1-0 Jens Frederiksen (16.), 2-0 Kim Kristensen (18.), 3-0 Martin Hedegaard (38.), 4-0 Jens Frederiksen (40.), 4-1 Simon Øer-Andersen (61.), 5-1 Jens Frederiksen (66.).

Lemvig GF - Bording IF 0-3 (0-0)

Playoff, serie 2

Mål: 0-1 Laurits Lynge (51.), 0-2 Lasse Vendelbo (74.), 0-3 Jonas Lynge Ankersen (82.).

Måbjerg IF - Faster/Hanning 3-2 (1-1)

Playoff, serie 3

Mål: 0-1 Kasper Moesgaard (9.), 1-1 Jeppe Grandahl (10.), 1-2 Rasmus Storgaard Hansen (70.), 2-2 Steven Bøge Jakobsen (78.), 3-2 Kristian Ib Jensen.

Bedre på dagen

Efter et jævnbyrdigt første kvarter satte Jens Frederiksen HB i gang med sit første af tre mål i kampen, og det blev startskuddet til en fornem første halvleg af HB, der kunne gå til pausen foran med 4-0.

- Vi skulle lige se hinanden an det første kvarters tid, men efter det første mål, følte jeg vi var i fuld kontrol, også selvom vi ikke kom så godt ud til anden halvleg, forklarer Kasper Brunsborg Lauritsen.

I Tvis-lejren havde man ikke grund til at forsøge at tale uden om, at man var det næstbedste hold på banen.

- De var nok bedre på dagen, det må vi bare erkende. De kom tidligt foran og det afgjorde kampen, fortæller assistenttræner Flemming Lynggaard.

Drømmen blev knust

På Lemvig Stadion var der tale om en noget mere lige forestilling mellem hjemmeholdet og gæsterne fra Bording, som spillede om en plads i næste uges playoff-runde og dermed chancen for at rykke op i serie 1.

Efter en målløs første halvleg kom der dog hul på bylden med hele tre mål, desværre var det dog gæsterne, der blev noteret på måltavlen alle tre gange og dermed kunne slukke Lemvig GFs oprykningsdrømme.

Mere dramatik var der på kunstgræsbanen ved Idrætscenter Vest, hvor Måbjerg IF havde besøg af serie 3-kollegerne Faster/Hanning i lørdagens sidste lokale playoff-kamp. Gæsterne fra syd lignede et godt stykke ind i anden halvleg vinderne, men det fik Måbjerg vendt op og ned på.

Først udlignede Steven Bøge Jakobsen direkte på frispark til 2-2 med 12 minutter igen og i overtiden steg Kristian Ib Jensen til vejrs og kunne heade sejrsmålet ind. Dermed skal Måbjerg i næste weekend ud i en direkte kamp om en plads i serie 2, hvor modstanderen sandsynligvis kommer til at hedde Borbjerg GU.

Danmarksserie-træner Kim Kristensen bidrog med masser af rutine og et sjældent hovedstødsmål i 5-1 sejren. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce