Annonce
Fodbold

Gamle HB-drenge sikrede overlevelse i serie 3

Hattrick-helten Jens Frederiksen (til højre) og resten af HB-drengene kan se frem til en ny sæson i serie 3 efter playoff-sejren over Tvis. Foto: Morten Stricker
Holstebro Boldklubs tredjehold vandt lørdag eftermiddag det direkte opgør mod Tvis KFUM & IF om en plads i forårets serie 3. Lemvig måtte til gengæld vinke farvel til drømmen om serie 1, mens Måbjerg med et overtidsmål bevarede håbet om at rykke op i serie 2.

Holstebro: Når man skal ud i en alt eller intet kamp om overlevelse i serie 3 mod lokalrivalerne fra Tvis KFUM & IF, som var blevet toer i deres serie 4-pulje, er det meget godt at have et par rutinerede drenge på holdkortet.

Bare spørg Holstebro Boldklubs spillende tredjeholdstræner Kasper Brunsborg Lauritsen, der i startopstillingen havde fundet plads til den rutinerede frontduo Jens Frederiksen og Martin Hedegaard, samt førsteholdstræner Kim Kristensen på den centrale midtbane.

Sidstnævnte har godt nok rundet 44 år, men kan så også byde ind med et cv, der blandt andet inkluderer 114 superligakampe.

- De kom ind med en masse rutine i sådan en kamp og gjorde det godt for os, konstaterer Kasper Brunsborg Lauritsen.

Og det kan han have ret i. Trioen noterede sig således for alle hjemmeholdets fem mål i 5-1 sejren.

Annonce

Kampen i tal

Holstebro Boldklub - Tvis KFUM & IF 5-1 (4-0)

Playoff, serie 3/4

Mål: 1-0 Jens Frederiksen (16.), 2-0 Kim Kristensen (18.), 3-0 Martin Hedegaard (38.), 4-0 Jens Frederiksen (40.), 4-1 Simon Øer-Andersen (61.), 5-1 Jens Frederiksen (66.).

Lemvig GF - Bording IF 0-3 (0-0)

Playoff, serie 2

Mål: 0-1 Laurits Lynge (51.), 0-2 Lasse Vendelbo (74.), 0-3 Jonas Lynge Ankersen (82.).

Måbjerg IF - Faster/Hanning 3-2 (1-1)

Playoff, serie 3

Mål: 0-1 Kasper Moesgaard (9.), 1-1 Jeppe Grandahl (10.), 1-2 Rasmus Storgaard Hansen (70.), 2-2 Steven Bøge Jakobsen (78.), 3-2 Kristian Ib Jensen.

Bedre på dagen

Efter et jævnbyrdigt første kvarter satte Jens Frederiksen HB i gang med sit første af tre mål i kampen, og det blev startskuddet til en fornem første halvleg af HB, der kunne gå til pausen foran med 4-0.

- Vi skulle lige se hinanden an det første kvarters tid, men efter det første mål, følte jeg vi var i fuld kontrol, også selvom vi ikke kom så godt ud til anden halvleg, forklarer Kasper Brunsborg Lauritsen.

I Tvis-lejren havde man ikke grund til at forsøge at tale uden om, at man var det næstbedste hold på banen.

- De var nok bedre på dagen, det må vi bare erkende. De kom tidligt foran og det afgjorde kampen, fortæller assistenttræner Flemming Lynggaard.

Drømmen blev knust

På Lemvig Stadion var der tale om en noget mere lige forestilling mellem hjemmeholdet og gæsterne fra Bording, som spillede om en plads i næste uges playoff-runde og dermed chancen for at rykke op i serie 1.

Efter en målløs første halvleg kom der dog hul på bylden med hele tre mål, desværre var det dog gæsterne, der blev noteret på måltavlen alle tre gange og dermed kunne slukke Lemvig GFs oprykningsdrømme.

Mere dramatik var der på kunstgræsbanen ved Idrætscenter Vest, hvor Måbjerg IF havde besøg af serie 3-kollegerne Faster/Hanning i lørdagens sidste lokale playoff-kamp. Gæsterne fra syd lignede et godt stykke ind i anden halvleg vinderne, men det fik Måbjerg vendt op og ned på.

Først udlignede Steven Bøge Jakobsen direkte på frispark til 2-2 med 12 minutter igen og i overtiden steg Kristian Ib Jensen til vejrs og kunne heade sejrsmålet ind. Dermed skal Måbjerg i næste weekend ud i en direkte kamp om en plads i serie 2, hvor modstanderen sandsynligvis kommer til at hedde Borbjerg GU.

Danmarksserie-træner Kim Kristensen bidrog med masser af rutine og et sjældent hovedstødsmål i 5-1 sejren. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Annonce