forside For abonnenter

GALLERI: Ilse røg ud i kulden

<p>Ilse Makholm blev mod sin vilje sat af ved sin postadresse i Resen, hvor hendes samlever nægtede at lukke hende ind. Så hun sad fire timer i en garage, inden hun kom hen til en ven.</p>

Ilse Makholm blev mod sin vilje sat af ved sin postadresse i Resen, hvor hendes samlever nægtede at lukke hende ind. Så hun sad fire timer i en garage, inden hun kom hen til en ven.

0/0
Annonce
112

Opdateret: Voldsom trafikulykke - 13 kvæstede, heraf tre alvorligt

Kultur

Galleri: Rock skudt godt i gang med Joey Moe

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

Kultur

Regn eller ej - det er jo til rock, man møder dem, man ikke lige ser hver dag

Erhverv For abonnenter

Sonne lukker - nye virksomheder opstår

Leder For abonnenter

Går det dårligt, skifter vi dem bare ud næste gang

I ugevis har folketingskandidaterne beredvilligt stillet op til alt, hvad de er blevet inviteret til. Og lige til det sidste klør de på med kampagnen for at overbevise alle os - vælgerne - om at det vil være en god idé at stemme på netop dem. Nogle af dem gør det, fordi de har en reel sandsynlighed for at blive valgt til Folketinget. Andre gør det for at sikre deres parti det bedst mulige resultat, selv om de godt ved, at der skal ske mange overraskende ting, hvis de selv skal sikre sig en plads. Men de kæmper for hver eneste stemme. I det store spil om magten synes en stemme måske ligegyldig. Men det er ganske ofte ret få stemmer, der gør forskellen på, om den ene eller anden kandidat bliver valgt. Derfor betyder din stemme også noget. Og derfor bør du stemme i dag. Normalt er stemmeprocenten i vores landsdel ganske flot - og typisk over landsgennemsnittet. Sådan bør det også være denne gang. For vi kender risikoen for at blive glemt og klemt i centraliseringer og beslutninger med brede penselstrøg. Derfor stemmer vi. Og derfor er det vigtigt med repræsentation på Christiansborg af folk, som også kender vores hverdag og de udfordringer, der er hos netop os. Det er langt fra ligegyldigt, hvilken kandidat fra det enkelte parti, der løber med en plads. Valget er selvfølgelig helt dit eget, men vær opmærksom på, at kandidaterne inden for samme parti også har forskellige dagsordener - og at de personlige stemmetal har enorm betydning. Stemmetallene er selvfølgelig afgørende for, hvem der tager pladsen i Folketinget. Men det er heller ikke uvæsentligt, hvilket mandat en valgt politiker kommer med. Hvis man sidder i en af de store partigrupper, er der kæmpe forskel på, om man sidder der med opbakning fra 6000 vælgere eller fra 12.000 vælgere. Det giver simpelthen mere pondus at blive valgt med solid opbakning. Stemmen bliver stærkere. Med en floskel af de store ynder vi at udråbe valgdagen til demokratiets festdag. Hvad enten dit parti eller din kandidat vinder eller taber i dag, så er det glædeligt, at vi selv bestemmer, hvem der styrer landet. Og går det skidt, skifter vi dem ud næste gang. Godt valg.

Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Annonce