Annonce
Rejser

Gadgets: Vild luksus eller vild overdrivelse

Foto: PR
”Diamanter” på øretelefonerne, hæftetynd bærbar eller et kamera, hvor man først stiller skarpt, når billedet er taget. Her er en håndfuld dyre rejseting, man kan drømme om, spare sammen til eller bare ryste på hovedet ad.

Altid i fokus

Slut med uskarpe feriefotos. Der er slet ingen fokus-indstilling, for med Lytro 8GB Light Field Camera kan du ændre (igen og igen), hvilken del af billedet der skal stå skarpt - efter at du har taget billedet. Kameraet optager hele lysskalaen modsat en traditionel fotooptagelse i to dimensioner. Det lille og lette kamera ligner ikke andre. Det måler blot 11 x 4 centimeter.

Pris: 400 pund (cirka 3500 kroner).

Læs mere: www.ligo.co.uk.

Annonce
Foto: PR

Glamourlyd

3000 glimtende "diamanter" (smukke Swarovski-krystaller) udsmykker denne Cloud 9-høretelefon og giver glamour i på rejsen. Swarovski Crystal Tinchy Stryder Headphones har indbygget mikrofon til håndfri opkald og afspilningskontrol. Leveres i æske af kirsebærtræ.

Pris: 1214 pund (cirka 10.575 kroner.

Læs mere: www.goldgenie.com.

Let og kompakt

Den er kun 1,4 centimeter tyk og vejer kun lidt over et kilo. Appels MacBooks er stort set lige så rejsevenlig som firmaets Air-serie, men kan meget mere. Der er for eksempel næsten dobbelt så meget hukommelse, op til 32 GB. Den har Touch Bar og Touch ID.

Pris: Fra 11.000 kroner.

Læs mere: www.humac.dk.

Foto: PR

Musik på farten

Både design og lyd er i topklasse i den kraftige bærbare bluetooth-højttaler. Bang & Olufsen BeoPlay A2 har en lydteknologi, som sikrer både fuldtonebas og diskant. Den har lang batterilevetid og er fremstillet i en robust aluminiumkonstruktion.

Pris: 2799 kroner.

Læs mere: www.power.dk.

Foto: PR

Få det hele med

Få endnu bedre fotos med mobilen med en ekstra linse. Til iPhone findes Olloclip Ultra-Wide- og Telephoto, som er flere objektiver i ét, der kan give et bredere synsfelt og også få tingene tættere på med to gange optisk zoom.

Pris: 1090 kroner.

Læs mere: www.apple.com/dk.

Foto: PR
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce