Annonce
Struer

Gaderæsere efter møde: - Vi arbejder for et lovligt ræs

De lokale gaderæsere fortsætter efter et positivt møde med politiet arbejdet frem mod at kunne arrangere et lovligt gaderæs på Lindtorp Flyveplads, fortæller deres talsmand, Ronnie Nygaard Koldsøe. Arkvifoto: Andreas Bastiansen
Talsmanden for lokale bilglade unge har været til et møde med politiet og har nu fokus på at arrangere et lovligt race under ordnede og sikre forhold
Annonce

Struer: De to parter på hver sin side af loven, politiet og unge lokale, der kører illegalt gaderæs, har tirsdag i denne uge siddet ansigt til ansigt.

Det var en positiv oplevelse for de unge, siger talsmand Ronnie Nygaard Koldsøe, Hjerm, til Dagbladet.

- Jeg oplevede politiet som imødekommende og hjælpsomme. Dialogen foregik i en god tone, og jeg er meget positiv over oplevelsen. Faktisk vil jeg sige, at det gik over al forventning, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Mødets tema var gaderæsernes ønske om at arrangere et gaderæs under lovlige, ordnede og sikre forhold.

Annonce

Flyveplads som racerbane

Gaderæserne har tidligere haft øje på flere offentlige vejstrækninger, der måske kunne bruges.

Lige nu er det Lindtorp Flyveplads, der er det mest oplagte sted som vært for et arrangement, siger Ronnie Nygaard Kolsøe.

Flyvepladsen har tidligere været brugt til dragrace, og den lever med lange landingsbane helt op til de unges ønsker om god asfalt og tilstrækkelig med plads til at bremse efter et race på lige godt 200 meter, 1/8 amerikansk mile.

- Vi arbejder nu på at finde ud af, om det kan lade sig gøre relativt hurtigt. Der er naturligvis en række krav til arrangørerne, men dem var vi bekendt med i forvejen. Vi mener også at være på plads med frivillige nok, der vil kunne være officials ved racet, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Annonce

- Konstruktivt forslag

Gaderæsernes ønske er også blevet noteret hos formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V).


Vi håber på, at vi kan være meget mere konkrete i næste uge. Foreløbig er der en lang række spørgsmål, der skal afklares. Vigtigst om vi kan få lov at køre på Lindtorp Flyveplads.

Ronnie Nygaard Koldsøe, talsmand, Hjerm


Struer Kommune ejer sammen med Holstebro Kommune flyvepladsen i Lindtorp.

- De unge har selv lagt op til dialog og er kommet med et konstruktivt forslag, siger Marianne Bredal.

- Vi håber på, at vi kan være meget mere konkrete i næste uge. Foreløbig er der en lang række spørgsmål, der skal afklares. Vigtigst om vi kan få lov at køre på Lindtorp Flyveplads, siger Ronnie Nygaard Koldsøe.

Arbejdet er derfor heller ikke så langt endnu, at der kan sættes en dato for et eventuelt lovligt gaderæs.

Annonce

Ræsere samarbejder

Efter søndagens demonstration og efterfølgende medieomtale om de unge gaderæseres ønske, har der også været flere tilbud om støtte og hjælp fra forskellig side, oplyser Ronnie Nygaard Koldsøe.

Han er blandt andet i dialog med unge gaderæsere fra Lemvig, der nu arbejder sammen med ræserne i Struer om projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce