Annonce
Vinderup

Gad ikke fodbold eller badminton: Så de oprettede egen motionsform

En tur på tre kilometer lyder ikke af meget. Men man kan nå at få en god snak op at køre med nogle af dem, man normalt ikke ser så meget til. Det er tanken bag et nyt gåhold i Ejsing. Foto: Jan Briks
Et gåhold vokser sig lige nu større og større i Ejsing.

Ejsing: Nogle gange - når man bor i et lille lokalsamfund - skal skeen tages i egen hånd, hvis tingene skal blive til noget. 43-årige Anita Pedersen og 35-årige Kristina Bøje syntes, der manglede et motionstilbud i Ejsing - hvis man ikke lige gik op i fodbold eller badminton. Så nu har de to startet et gåhold, hvor alle, der vil være med, mødes foran Ejsing-Egebjerg Hallen hver mandag for at gå en lille tur.

- Her i den mørke tid går vi tre kilometer, men det er tanken, at vi til foråret og sommeren skal uden for byen at gå også, siger Anita Pedersen.

I aften er det tredje aftentur, de fremmødte er ude på, og der kommer 15-20 stykker hver gang.

- Der manglede ligesom et tilbud for dem over 25. Så går vi lidt og snakker på kryds og tværs og ser jo så nogle, vi ikke plejer at se, siger Kristina Bøje.

De to fik ideen på et bestyrelsesmøde i byen:

- Vi tænkte, at der skulle ske noget andet. Og så tænkte vi, at en gåtur - det kan alle være med til, siger Anita Pedersen, der håber, at flere borgere med tiden får lyst til at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce