Annonce
Debat

Gør nu arbejdet færdigt

Annonce

Fra den 27. november bliver det rigtig tydeligt for os nordvestjyder, at vi har fået en motorvej. Her åbner nemlig en strækning på 14 kilometer motorvej, fra syd for Tvis og helt ned til Sinding, hvor der tidligere på året blev åbnet op for de første ti kilometer motorvej. Selvom der stadigvæk er godt et år til hele motorvejen til Holstebro Nord åbner med fest og fuld musik, så vil vi her om to uger få oplevelsen af at have fået en motorvej ud i verden. I hvert fald lige indtil vi ankommer til Sinding nord for Herning, hvor vi som bilister skal til at træffe nogle valg.

Motorvejsskiltningen fortæller os, at bliver vi på motorvejen, så føres vi mod Herning V og Gødstrup. Vil vi fortsætte sydpå mod Vejle, eller vil vi ramme Silkeborgmotorvejen mod Århus, så skal vi tage afkørslen, som fører os ned på den gamle motortrafikvej med de lange sving. Udover, at det er drønirriterende, når man først har fået fart under hjulene og har vænnet sig til den ekstra fremdrift, som det giver at køre på motorvej, så er det også farligt, fordi mange ikke får sluppet speederen, når de pludselig skal passere nogle kilometers motortrafikvej midt i motorvejskørslen.

Erfaringer viser, at en motorvejsstrækning, der afbrydes af et stykke motortrafikvej, øger risikoen for alvorlige trafikulykker. Ifølge Vejdirektoratet blev otte mennesker trafikdræbt på omfartsvejen i Brande i perioden fra 2000 til 2013. Omfartsvejen lå netop henlagt som motortrafikvej imellem to stykker færdig motorvej. Her kunne man dog trøste sig med, at det sidste stykke var på vej. Det samme kan man ikke sige om de syv kilometer ved Herning Nord.

Forleden var Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen forbi Holstebro i anledning af det nærtstående kommunalvalg. Under hendes besøg på jernstøberiet Birn var det de manglende syv kilometer, der trak opmærksomheden. Ganske klogt af støberidirektør Jens Axel Birn, som ikke forpasser en lejlighed til at minde en landspolitiker på gennemfart om, at vi har et problem. Selvfølgelig kan Mette Frederiksen ikke love, at sagen nu bliver løst, men det er vigtigt, at Christiansborg-politikerne bliver mindet om det igen og igen.

Holstebromotorvejen forventes at koste cirka 3,8 milliarder og er 40 kilometer lang. Find nu de sidste penge og gør arbejdet med de syv kilometer færdig.

 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Calle hopper over træflisen

Sport

Skive gafler HB-topscorer

Annonce