Annonce
Holstebro

Kommende supersygehus tvunget til at spare: Skærer 50 millioner på nyt udstyr

Regionen har oplyst Sundhedsministeriet om, at man ikke kan overholde reglerne om nyindkøb af teknisk udstyr i tilsagnet om støtte til opførelsen af Gødstrup. Foto: Jørgen Kirk
Det var et krav, at der skulle købes nyt teknisk udstyr for 600 millioner kroner til Gødstrup. Men det kan regionen ikke overholde.
Annonce

Nordvestjylland: Der bliver færre penge til nyt moderne medicinsk udstyr på det kommende supersygehus i Gødstrup.

Det er en konsekvens af, at der mangler penge til at gøre byggeriet helt færdigt.

Som det ser ud nu, vurderer regionen, at der kommer for 50 millioner kroner mindre nyt teknisk udstyr end oprindelig planlagt og aftalt med staten.

Det var ellers en forudsætning for overhovedet at få penge til byggeriet af Gødstrup, at der skulle bruges 600 millioner kroner på nyt udstyr.

I et skriftligt svar skriver regionen, at der nu formentlig vil blive købt nyt medicinsk udstyr og it for omkring 550 millioner kroner:

"Dette skøn er i øjeblikket ved at blive undersøgt. Da flere faktorer såsom prisernes udvikling har indflydelse herpå, er det dog ikke muligt at sætte et præcist beløb på, hvor meget der benyttes til udstyr,” skriver regionen.

Kontorchef i region Midtjylland Flemming Bøgh oplyser, at det har været nødvendigt at skære i puljen til teknisk udstyr for at få penge nok til at gøre det samlede projekt færdigt.

Forretningsudvalget i regionen vil blive orienteret om sagen på sit møde i næste uge.

Annonce

Ministeriet accepterer

Regionen har samtidig oplyst Sundhedsministeriet om, at man dermed ikke kan overholde reglerne i tilsagnet om støtte til opførelsen af Gødstrup.

Ifølge Region Midtjylland har ministeriet accepteret de færre penge til udstyr - også selv om det oprindeligt var et krav, der ikke kunne fraviges, at der skulle investeres 600 millioner i nyt udstyr.

Ifølge regionen har ministeriet dog vurderet, ”at delrammen til apparatur ikke er et mål i sig selv, men en metode til at sikre, at det overordnede formål med bevillingen opfyldes, herunder at der investeres tilstrækkeligt i ny teknologi på de nye sygehuse.”

Ministeriet er dog klar til at se bort fra kravet, hvis omprioriteringen fra teknisk udstyr til mursten ”kan medvirke til, at totalrammen overholdes,” skriver regionen.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce