Annonce
Holstebro

Gødstrup prøver med endnu en indflytningsdato: Vi er klar til opstart i september

I september 2021 forventer Gødstrup at være klar til at modtage patienter, har ledelsen meddelt regionens hospitalsudvalg. Foto: Henning Bagger/Scanpix
- Vi handler på den viden, vi har nu, og derfor sætter vi gang i de personaleprocesser, som skal sikre, at personale og organisation er klar til flytning efter sommerferien, fortæller hospitalsdirektør for Hospitalsenheden Vest.
Annonce

Nordvestjylland: Der har været mange indflytningsdatoer undervejs.

Alle er de blevet udskudt igen, fordi supersygehuset i Gødstrup ikke har stået klar på grund af mangel på fremdrift.

Men nu forsøger sygehusledelsen sig med endnu en startdato for det kommende vestjyske supersygehus, der vil gøre sygehusene i Holstebro og Herning overflødige.

I september 2021 forventer sygehuset at være klar til at modtage patienter, har ledelsen meddelt regionens hospitalsudvalg.

- Vi handler på den viden, vi har nu, og derfor sætter vi gang i de personaleprocesser, som skal sikre, at personale og organisation er klar til flytning efter sommerferien. Personalet har i lang tid set frem til både flytningen og denne afklaring, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen i en pressemeddelelse.


Det kræver is i maven, benhård styring og tæt koordinering af mange projekter at komme helt i mål. Men vi er absolut i den sidste fase, siger hospitalsdirektøren.

Poul Michaelsen, hospitalsdirektør.


Det psykiatriske hospital, forsknings- og uddannelsescenter NIDO Danmark og den ene etape af akuthospitalet i Gødstrup er allerede afleveret til hospitalets egen klargøring, test og træning.

Og på grundlag af opdaterede tidsplaner forventer sygehusledelsen en færdiggørelse af det samlede hospital i maj 2021 og flytning med opstart i september 2021.

- Det kræver is i maven, benhård styring og tæt koordinering af mange projekter at komme helt i mål. Men vi er absolut i den sidste fase, siger hospitalsdirektøren.

Annonce

Ingen garantier

Poul Michaelsen understreger dog, at tidsplanerne er lagt med den viden og de erfaringer, som er i projektet på nuværende tidspunkt.

- Fremdriften på byggepladsen og i hospitalets egne forberedelser vil blive fulgt meget tæt. For hospitalet er stort og rummer en teknologisk kompleksitet, hvor der ikke gives en 100 procent garanti for, at planerne holder.

Baggrunden for udmeldingen er, at Hospitalsudvalget i Region Midtjylland mandag den 30. november gives en orientering om, hvornår det store kvalitetsfondsbyggeri på i alt 148.000 m2 forventes klar til indflytning og brug.

Dermed bliver Regionshospitalet Gødstrup det første af i alt fem helt nye hospitalsbyggerier landet over, bygget fra bar mark, der bliver taget i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce