Annonce
Holstebro

Gødstrup: Der mangler tidsplan og økonomisk overblik

- Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre fremdrift på byggepladsen. Vi er enige i, at der er behov for en samlet tidsplan, og det arbejder vi på. Når vi har den, så vil den naturligvis blive fremlagt for regionsrådet, siger sygehusdiretør Poul Michaelsen. Arkivfoto.
Byggeriet af supersygehuset i Gødstrup får kritik for, at der endnu ikke er sat en dato på, hvornår sygehuset kan tages i brug. Og samtidig kan der komme yderligere besparelser.

Gødstrup: Det skrider fremad på byggepladsen i Gødstrup.

For hver dag, der går, kommer det kommende supersygehus en dag tættere på at kunne tages i brug af patienter og personale.

Men hvor langt sygehuset egentlig er fra at kunne tages i brug, er regionens egne kontrollanter, kaldet "det tredje øje", meget i tvivl om. I den seneste rapport fra regionens egne kontrollanter hedder det blandt andet, at Gødstrup fortsat har udfordringer relateret til tidsplaner, byggeriets fremdrift og samarbejdet mellem projektets parter.

"Der foreligger tidsplaner for byggeriet af etape 1 og etape 3, men der foreligger ikke en samlet hovedtidsplan med angivelse af endelig ibrugtagningsdato. Det vurderes fra "det tredje øjes" side som et problem, at der fortsat endnu ikke er fastlagt et ibrugtagningstidspunkt," hedder det i den seneste kvartalsrapport om byggeriet.

I august 2018 blev regionsrådet oplyst om, at indflytningen i Regionshospitalet Gødstrup var sat til sensommeren 2020.

Senere har sygehusdirektør Poul Michaelsen meldt ud, at det nok nærmere blev andet halvår af 2020, hvilket i praksis vil sige et sted mellem 1. juli og 31 december.

Og i dag kan sygehusdirektøren ikke komme det meget nærmere:

- Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre fremdrift på byggepladsen. Vi er enige i, at der er behov for en samlet tidsplan, og det arbejder vi på. Når vi har den, så vil den naturligvis blive fremlagt for regionsrådet, siger Poul Michaelsen.

Andet halvår af 2020, lyder det ikke som elastik i metermål?

- Det er det bedste bud på nuværende tidspunkt. Men jeg er sikker på, at vi nok skal komme det nærmere, siger Poul Michaelsen.

Annonce

Bedst mulige

Den manglende tidsplan er dog ikke kun et problem i forhold til, hvornår sygehuset kan tages i brug.

Den lægger også et pres på økonomien.

"...den fortsatte usikkerhed om den økonomiske udvikling, afstedkommet af den tidsmæssige forskydning og generelle krav om merbetaling, lægger yderligere pres på den samlede økonomi og reservebeholdning i projektet," hedder det i kvartalsrapporten, hvor man også slår fast:

"..de tidsmæssige og økonomiske risici er yderligere forøget, fra et i forvejen højt risikoniveau."

I kvalitetsrapporten oplyser Gødstrup, at man arbejder med revision af besparelseskatalog, "med udvidet besparelsespotentiale, som fremlægges ved kommende regionsmøde."

- Vi arbejder på at finde ud af, om der er behov for at udvide den buffer, som vi har til uforudsete udgifter. Nærmere kan jeg ikke komme det, da det er et arbejde, der pågår lige nu, siger Poul Michaelsen.

Medlem af regionens Hospitalsudvalg, Susanne Buch (SF), er ikke begejstret for udviklingen:

- Om sygehuset kommer til at stå klart den ene eller anden dato, er sådan set ikke det, der bekymrer mig mest. Det er til gengæld vanskeligt at få et samlet økonomisk overblik over situationen, og det er et problem for os som politikere. Sådan har det desværre været hele vejen igennem, siger hun.

Frygter du, at der kommer flere besparelser?

- Det er et stort byggeri, og det har bare vist sig vanskeligt at få det nødvendige økonomiske overblik. Det samme gjorde sig gældende med Skejby. Mit mål er ene og alene at få så godt et sygehus som muligt til glæde for patienterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce