Annonce
Holstebro

Gårdejer ånder lettet op: Det er da skideirriterende - men det er jo kun døde ting

Branden på Nørhedevej var så voldsom, at det var nødvendigt at indstille togdriften mellem Holstebro og Struer midlertidigt. Kyllingefarmen ligger få meter fra jernbanen. Foto: Johan Gadegaard
Når det endelig skal være, så kom branden på det helt rette tidspunkt, siger gårdejer, der priser sig lykkelig for, at ingen af hans 80.000 kyllinger har lidt skade.

Holstebro: Kan man siges at være heldig, når man lige har haft en større brand på én af sine tre gårde.

Ja, det kan man godt, for alting kunne have set meget værre ud. Vinden, værdier og tidspunktet.

- Det er da ingen særlig skøn oplevelse. Man bliver da chokeret. Da jeg kom herud, var der brandbiler over det hele, fortæller gårdejer Kresten Hyldgaard.

Annonce

Alarmen til kyllingefarmen på Nørhedevej 2 gik klokken 16.40, men til alt held var det ikke i bygningen, hvor de 80.000 kyllinger går, at der var ildebrand. Det var i laden, hvor el-tavlen hænger, og hvor relæet var slået fra.

- Vi var heldige med vindretningen. Den var i vest, så røgen ikke tog retning af kyllingerne og ventilationsanlægget, ånder Kresten Hyldgaard lettet op.

Der var hverken dyr eller dyre maskiner i laden. Men ved branden har gårdejer Kresten Hyldgaard mistet lidt halm, tomme trækasser, en kornsnegl og en halmvogn. Foto: Johan Gadegaard

Han har endnu ikke overblikket over, hvor mange værdier, der er gået tabt ved branden. Men han ved, at han har mistet halvanden hundrede bigballer og 700-800 tomme trækasser, som han opmagasinerer for DSV Frø.


Det er jo småting og kun døde ting. Havde det været mine kyllinger var det noget helt andet.

Kresten Hyldgaard


- Vi skal have fyldt laden med halm, så hvis man absolut skal blive offer for en brand, så er det her det bedste tidspunkt af alle, konstaterer Kresten Hyldgaard, der starter med at høste frø i morgen onsdag.

Havde branden ramt bare få uger senere, så havde der ligget et par tusinde bigballer i landen, til en samlet værdi af 600.000 kroner.

- Så det er begrænset, hvor meget, der er gået tabt. Ud over halm og trækasser, så stod der også en kornsnegl og en halmvogn derinde. Det er jo småting og kun døde ting. Havde det været mine kyllinger var det noget helt andet, priser Kresten Hyldgaard sig lykkelig for.

Læssede halm

Endelig kan han glæde sig over, at han og familien har været lidt på sommerferie - en uges tid, lidt i Vedersø og lidt ved Thorup Strand.

- Det er da skideirriterende, at laden er brændt, for det giver en masse tummel, siger Kresten Hyldgaard, der skal have fundet et sted, hvor han kan leje sig ind med årets høst.

Har du nogen som helst anelse om, hvad der kan have startet branden?

- Jeg kørte herfra ved 15-tiden tirsdag efter at have læsset halm. Jeg skulle af med tre læs halm til en anden landmand, så måske kan det være en gnist fra teleskoplæsseren? lyder Kresten Hyldgaards bedste bud.

Grundet den voldsomme brand og røgudviklingen var det nødvendigt at indstille togdriften midlertidigt, idet kyllingefarmen ligger lige op ad jernbanen. Røgen var dog ikke til gene for trafikanterne på Holstebro-motorvejen.

Brandteknikerne ankommer i dag onsdag for at undersøge brandårsagen.

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce