Annonce
Holstebro

Gårdejer ånder lettet op: Det er da skideirriterende - men det er jo kun døde ting

Branden på Nørhedevej var så voldsom, at det var nødvendigt at indstille togdriften mellem Holstebro og Struer midlertidigt. Kyllingefarmen ligger få meter fra jernbanen. Foto: Johan Gadegaard
Når det endelig skal være, så kom branden på det helt rette tidspunkt, siger gårdejer, der priser sig lykkelig for, at ingen af hans 80.000 kyllinger har lidt skade.

Holstebro: Kan man siges at være heldig, når man lige har haft en større brand på én af sine tre gårde.

Ja, det kan man godt, for alting kunne have set meget værre ud. Vinden, værdier og tidspunktet.

- Det er da ingen særlig skøn oplevelse. Man bliver da chokeret. Da jeg kom herud, var der brandbiler over det hele, fortæller gårdejer Kresten Hyldgaard.

Annonce

Alarmen til kyllingefarmen på Nørhedevej 2 gik klokken 16.40, men til alt held var det ikke i bygningen, hvor de 80.000 kyllinger går, at der var ildebrand. Det var i laden, hvor el-tavlen hænger, og hvor relæet var slået fra.

- Vi var heldige med vindretningen. Den var i vest, så røgen ikke tog retning af kyllingerne og ventilationsanlægget, ånder Kresten Hyldgaard lettet op.

Der var hverken dyr eller dyre maskiner i laden. Men ved branden har gårdejer Kresten Hyldgaard mistet lidt halm, tomme trækasser, en kornsnegl og en halmvogn. Foto: Johan Gadegaard

Han har endnu ikke overblikket over, hvor mange værdier, der er gået tabt ved branden. Men han ved, at han har mistet halvanden hundrede bigballer og 700-800 tomme trækasser, som han opmagasinerer for DSV Frø.


Det er jo småting og kun døde ting. Havde det været mine kyllinger var det noget helt andet.

Kresten Hyldgaard


- Vi skal have fyldt laden med halm, så hvis man absolut skal blive offer for en brand, så er det her det bedste tidspunkt af alle, konstaterer Kresten Hyldgaard, der starter med at høste frø i morgen onsdag.

Havde branden ramt bare få uger senere, så havde der ligget et par tusinde bigballer i landen, til en samlet værdi af 600.000 kroner.

- Så det er begrænset, hvor meget, der er gået tabt. Ud over halm og trækasser, så stod der også en kornsnegl og en halmvogn derinde. Det er jo småting og kun døde ting. Havde det været mine kyllinger var det noget helt andet, priser Kresten Hyldgaard sig lykkelig for.

Læssede halm

Endelig kan han glæde sig over, at han og familien har været lidt på sommerferie - en uges tid, lidt i Vedersø og lidt ved Thorup Strand.

- Det er da skideirriterende, at laden er brændt, for det giver en masse tummel, siger Kresten Hyldgaard, der skal have fundet et sted, hvor han kan leje sig ind med årets høst.

Har du nogen som helst anelse om, hvad der kan have startet branden?

- Jeg kørte herfra ved 15-tiden tirsdag efter at have læsset halm. Jeg skulle af med tre læs halm til en anden landmand, så måske kan det være en gnist fra teleskoplæsseren? lyder Kresten Hyldgaards bedste bud.

Grundet den voldsomme brand og røgudviklingen var det nødvendigt at indstille togdriften midlertidigt, idet kyllingefarmen ligger lige op ad jernbanen. Røgen var dog ikke til gene for trafikanterne på Holstebro-motorvejen.

Brandteknikerne ankommer i dag onsdag for at undersøge brandårsagen.

Annonce
Holstebro

Burgerbygning, fodboldgolf, hæng på lygtepælene og hav et stort klistermærke af dig selv på din bil: Det kan godt være lidt skræmmende

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Sport For abonnenter

HB-midt godkender det ene point mod Vejgaard: - Af erfaring ved jeg, at det er et svært sted at vinde

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce