Annonce
Lemvig

Går imod høring: Hjemmesygeplejen skal ikke centraliseres

Susanne Buch: Man skal ikke sende noget i høring, som man ikke kan gå ind for.  Foto: Johan Gadegaard
Et flertal af social- og sundhedsudvalget sender forslag til ny ledelsesstruktur i høring - SF er imod

Lemvig: Et forslag om at tilføre ledelsen på ældre-området flere ressourcer er sendt i høring blandt medarbejdernes organisationerne af et flertal i social- og sundhedsudvalget. Men Susanne Buch (SF) har ikke stemt for at sende sagen til høring.

- Høringsrunder er demokratisk gode. Men hvis man skal bakke op om en høring, skal man også i store træk gå ind for det, der sendes ud i høring, forklarer Susanne Buch sit nej til at sende forslaget i høring.

Baggrunden for sagen er, at undersøgelser har vist, der er sat for få ressourcer af til ledelse inden for ældreområdet i lemvig Kommune.

Annonce

- Vi har i flere år haft udfordringer, og der har også nogle steder været for stor udskiftning af forskellige årsager. Der er også et meget større ledelsesspænd i Lemvig Kommune, når vi sammenligner med andre kommuner. Derfor har vi fundet dette forslag, hvor der tilføres flere ressourcer til området, forklarer formanden for udvalget, Gunnar Lisby Kjær (V).

Ingen centralisering

Men forslaget indeholder elementer, som Susanne Buch ikke kan gå ind for.

- Dette forslag er et farvel til den decentrale struktur for hjemmesygeplejen. Forslaget lægger op til, at der etableres en fælles hjemmesygepleje-afdeling med en specifik leder direkte under ældrechefen. Denne leder skal styre og koordinere hjemmesygeplejen i de tre området Vest, Syd og Lemvig, begrunder Susanne Buch sin uenighed.


Hjemmesygeplejen skal være forankret ude i de tre distrikter, og den skal være i tæt forbindelse med de andre, der arbejder i området

Susanne Buch (S), medlem af social- og sundhedsudvalget


- Områdelederne fortsætter som hidtil, men har ikke længere et ledelsesansvar for hjemmesygeplejen. Det kan jeg ikke støtte. Hjemmesygeplejen fungerer i store dele af kommunen, og den sikrer, at der ikke er langt mellem borger og sygeplejerske.

- Lemvig-området er stort, og det er en god idé, der ansættes flere mellemledere, som der lægges op til i den nye organisering. Men hjemmesygeplejen skal være forankret ude i de tre distrikter, og den skal være i tæt forbindelse med de andre, der arbejder i området, siger Susanne Buch.

Annonce

Hvorfor ikke i høring?

Udvalgsformanden forstår ikke tanken med, at man ikke skulle sende forslaget i høring for at få input fra medarbejderne ind, før sagen afgøres.

Ny ledelse

Ud af forslaget, der skal til høring, kan nævnes:

En fuldtidsstilling som leder af Tryghedshotellet. Det er en halv stilling i dag.

Ledelsen af Søparken og Solgården deles op.

Syd-området omlægger koordinator-stilling til afdelingsleder-timer.

Hjemmesygeplejen samles i ny afdeling "Kommunal Sygepleje" med fuldtidsleder.

- Der er jo intet, der er afgjort. Vi skal nu høre, hvad medarbejderne mener, inden vi lægger os fast på en løsning. Der er behov for en ny organisering. Jeg kan ud af tidligere undersøgelse se, at der ikke arbejdes på samme måde over hele kommunen, fordi der indrapporteres på forskellig måde. Forhåbentlig gør det ikke, der er forskel på kvaliteten. Det skal vi som politikere i hvert tilfælde sikre os, der ikke er, og det kan dette forslag og denne høring være med til at få fastslået, siger Gunnar Lisby Kjær.

En leder på ældreområdet i Lemvig Kommune har i dag gennemsnit over 76 medarbejdere, og i Lemvig-området er det helt op til 90.

- Derfor er der brug for at tilføre flere ressourcer i form af flere mellemledere, siger formanden.

Det forventes, det vil koste godt en halv million kroner om året at gennemføre denne nye organisering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce