Annonce
Struer

Går efter et bredt forlig om budgettet

Det vender rigtigt og ser fornuftigt ud, siger borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) efter et budgetseminar for hele byrådet både torsdag og fredag. Arkivfoto:
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) optimistisk efter budgetseminar for hele byrådet.

Struer: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) kørte fredag middag hjem fra byrådets budgetseminar på Skarrildhus med en klar ambition om at få landet et bredt forlig om det kommunale budget for 2020, inden et byrådsmøde 8. oktober.

- Der er gode tegn på, at det kan lade sig gøre, vurderede han efter de indledende forhandlinger både torsdag og fredag.

- Det vender rigtigt og ser fornuftigt ud, mente han uden at gå i detajler.

- Vi fik fremlagt de forskellige forslag og har taget de første greb på de ønsker, vi har fået fra de forskellige udvalg, fortæller han.

Men indtil videre er det kun de store linier, der ligger fast, og her er der ifølge borgmesteren enighed om at opretholde den kommunale velfærd, så borgerne ikke skulle mærke forringelser i 2020.

- Nu skal vi have forhandlet det hele på plads, og det fortsætter vi formentlig med helt op til byrådsmødet 8. oktober. Jeg tvivler på, at vi bliver færdige inden et møde i økonomi-, erhvervs- og bosætningsudvalget 1. oktober, vurderer han.

Men med optimismen i behold.

- Vi har i hvert fald ikke snakket os længere fra hinanden under de seneste par dages budgetseminar, forsikrer han med en forventning om at kunne indgå et bredt forlig om budgettet om en uges tid eller to.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];