x
Annonce
112

Kommunen går efter at få politistation i Struer igen

Der skal måske igen være politistation i Struer, men om fiskene også kommer med tilbage, er nok tvivlsomt. Arkivfoto: Ole Mortensen

Struer: Der er lige nu ved at blive udfærdiget et brev fra Struer Kommune i håbet om igen at kunne få politifolk til at sidde permanent i Struer.

Det forklarer kommunaldirektør i Struer, Jesper Thyrring Møller.

- Vi skriver på et brev for at få en politistation i Struer igen, for - som jeg har forstået det - er Struer den største by i landet uden en politistation, uddyber han.

Dette sker ikke ud af det blå, men fordi den siddende regering har luftet tanker om, at det kunne blive en mulighed. Ikke konkret møntet på Struer, men steder som Struer.

- Vi er selvfølgelig interesseret i at gøre opmærksom på Struer som et godt område til det, siger Jesper Thyrring Møller.

Argumentet er i første omgang for at kunne skabe en øget tryghed for borgerne ved, at betjentene er tæt på, og så handler det også om kunne have nogle gode relationer til eksempelvis de unge i byen i samarbejde med SSP.

- Det vil altid være et plus at kende til det lokale, og så rimer det jo også meget godt på vores vision om at være tæt på borgerne, siger kommunaldirektøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce