x
Annonce
Erhverv

Gågade-butik lukker og slukker

Aksel Laustsen har siden 2008 drevet Vin- og Delikatessehuset i Holstebro, men nu har han besluttet sig for at starte ophørsudsalg og lukke sin gågade-forretning senest i løbet af april. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter 11 år som indehaver af Vin- og Delikatessehuset i Nørregade i Holstebro har 55-årige Aksel Laustsen truffet den tunge beslutning om at starte ophørsudsalg og lukke sin forretning senest i løbet af april.

Holstebro: - De seneste år har været udfordrende for forretningslivet i Holstebro. Desværre må jeg konstatere, at antallet af handlende er faldet igennem de seneste par år. Om det skyldes øget handel på nettet eller manglende parkeringspladser, skal jeg være usagt. Uanset grunden, vil det helt sikkert kræve en ekstra indsats af de forretningsdrivende i Holstebro. Desværre har jeg - af helbredsmæssige grunde - ikke mulighed for at yde denne ekstra indsats for at vende udviklingen. I stedet har jeg derfor besluttet at stoppe nu.

Sådan lyder meldingen fra 55-årige Aksel Laustsen, der siden 2008 har drevet Vin- og Delikatessehuset på adressen Nørregade 18 - i smøgen mellem gågaden og Enghaven.

- Jeg har haft godt 11 fantastiske år i Vin- & Delikatessehuset. Derfor er det ikke en let beslutning at lukke butikken, konstaterer butiksindehaveren, der ville ønske, at der var nogen, som havde idéerne og kræfterne til at drive butikken videre.

- Men jeg tror desværre ikke rigtigt på, at nogen vil kunne overtage den, tilføjer han.

Derfor har butiksindehaveren altså truffet en tung beslutning om at starte ophørsudsalget fra onsdag den 22. januar 2020. Aksel Laustsen forventer at kunne lukke sin butikken helt senest i løbet af april.

- Dem, som har uindløste gavekort eller tilgode-sedler, som er under to år gamle, bedes komme og bruge dem inden den 31. marts, lyder beskeden til kunderne, som han er taknemmelig for.

- Jeg vil gerne have lov til at takke alle kunder, som er kommet i butikken igennem de 11 år. Det har været en fornøjelse at betjene dem, lyder det fra den snart forhenværende butiksindehaver.

Aksel Laustsen fortæller, at han ingen aktuelle planer har for, hvad der skal ske, efter at forretningen er lukket.

- Lige nu vil jeg først og fremmest koncentrere mig om at afslutte det her på en ordentlig måde. Hvad fremtiden bringer, ser jeg frem til, siger han.

I slutningen af det gamle år bragte Holstebro Onsdag et interview med Aksel Lausten, der oprindeligt er udlært maskinarbejder. Han købte - på trods af advarsler fra sin bankmand - forretningen i 2008 lige op til, at finanskrisen brød løs.

- Det blev en hård start, og min kone havde dømt forretningen ude. Jeg lærte, hvad det vil sige ikke at tjene penge. Det var ikke hver måned, jeg kunne hæve løn til mig selv. Det er det stadig ikke, men jeg har aldrig gjort det for pengenes skyld, forklarede han i artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce