Annonce
Holstebro

Fitfødsel slår dørene op i Holstebro: Fysisk træning skal gøre fødslen lettere

31-årige Nanna Morgen har været jordemoder i otte år og starter nu op som selvstændig med fokus på en lettere graviditet. Foto: Christian Gnutzmann
Fitfødsel slår dørene op i Holstebro. Det er et træningsforløb, der har til formål at give en nemmere fødsel og færre gener under graviditeten.

Holstebro: Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvor meget og hvordan man må og skal træne, når man er gravid.

Det skal Fitfødsel lave om på.

Det er jordemoder Nanna Morgen, der sammen med personlig træner Stinna Briks, står bag forløbet, hvor de gravide både får fødselsforberedelse og sved på panden.

31-årige Nanna Morgen har selv tre børn. Hun trænede under alle graviditeter, men hun savnede et tilbud, som det hun nu selv udbyder.

- Hvis man for eksempel mærker et jag i siden, bliver man måske bekymret, og så stopper man med at træne. Det er der, vi skal hjælpe og vejlede, siger Nanna Morgen.

Fitfødsel giver de gravide mulighed for at danne netværk og dele erfaringer med andre gravide, men hovedformålet er at forebygge smerter og give de bedste forudsætninger for en god graviditet og nem fødsel.

- Risikoen for kejsersnit er statistisk set mindre, hvis man er fysisk aktiv, siger Nanna Morgen.

Hun har længe gået med tanken om at hjælpe gravide med træning, men ideen om Fitfødsel blev først født, da hun mødte Stinna Briks, der er personlig træner.

Hun har lavet forskellige træningsforløb i tre år, og for hende er det vigtigt, at de gravide får nogle trygge rammer, da et fitnesscenter kan være intimiderende, hvis man ikke ved, hvordan man skal træne.

- Vi vil gerne vise de gravide, at man kan lave flere øvelser, end man tror. Også selvom man har en stor mave, siger Stinna Briks, der selv har tvillinger.

Annonce

Starter som privat jordemoder

Fitfødsel er ikke det eneste nye projekt, Nanna Morgen er klar til at bringe til verden. Sideløbende starter hun op som privat jordemoder i Holstebro. Hun er til dagligt ansat på Holstebro føde – og barselsafdeling, men hun savner mere tid til at give de gravide vejledning om at arbejde med kroppen.

Hun tager derfor et års orlov for at starte op som selvstændig, hvor hun netop sætter fokus på øvelser og teknikker, der gør graviditeten nemmere.

- Jeg er helt vildt spændt på at skulle være herre i eget hus. Jeg håber, at de gravide bliver glade for det, jeg kan hjælpe med, siger Nanna Morgen.

Der er opstart på Fitfødsel den 23. september, og alle gravide kan deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce