Annonce
Holstebro

Fitfødsel slår dørene op i Holstebro: Fysisk træning skal gøre fødslen lettere

31-årige Nanna Morgen har været jordemoder i otte år og starter nu op som selvstændig med fokus på en lettere graviditet. Foto: Christian Gnutzmann
Fitfødsel slår dørene op i Holstebro. Det er et træningsforløb, der har til formål at give en nemmere fødsel og færre gener under graviditeten.
Annonce

Holstebro: Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvor meget og hvordan man må og skal træne, når man er gravid.

Det skal Fitfødsel lave om på.

Det er jordemoder Nanna Morgen, der sammen med personlig træner Stinna Briks, står bag forløbet, hvor de gravide både får fødselsforberedelse og sved på panden.

31-årige Nanna Morgen har selv tre børn. Hun trænede under alle graviditeter, men hun savnede et tilbud, som det hun nu selv udbyder.

- Hvis man for eksempel mærker et jag i siden, bliver man måske bekymret, og så stopper man med at træne. Det er der, vi skal hjælpe og vejlede, siger Nanna Morgen.

Fitfødsel giver de gravide mulighed for at danne netværk og dele erfaringer med andre gravide, men hovedformålet er at forebygge smerter og give de bedste forudsætninger for en god graviditet og nem fødsel.

- Risikoen for kejsersnit er statistisk set mindre, hvis man er fysisk aktiv, siger Nanna Morgen.

Hun har længe gået med tanken om at hjælpe gravide med træning, men ideen om Fitfødsel blev først født, da hun mødte Stinna Briks, der er personlig træner.

Hun har lavet forskellige træningsforløb i tre år, og for hende er det vigtigt, at de gravide får nogle trygge rammer, da et fitnesscenter kan være intimiderende, hvis man ikke ved, hvordan man skal træne.

- Vi vil gerne vise de gravide, at man kan lave flere øvelser, end man tror. Også selvom man har en stor mave, siger Stinna Briks, der selv har tvillinger.

Annonce

Starter som privat jordemoder

Fitfødsel er ikke det eneste nye projekt, Nanna Morgen er klar til at bringe til verden. Sideløbende starter hun op som privat jordemoder i Holstebro. Hun er til dagligt ansat på Holstebro føde – og barselsafdeling, men hun savner mere tid til at give de gravide vejledning om at arbejde med kroppen.

Hun tager derfor et års orlov for at starte op som selvstændig, hvor hun netop sætter fokus på øvelser og teknikker, der gør graviditeten nemmere.

- Jeg er helt vildt spændt på at skulle være herre i eget hus. Jeg håber, at de gravide bliver glade for det, jeg kan hjælpe med, siger Nanna Morgen.

Der er opstart på Fitfødsel den 23. september, og alle gravide kan deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce