Annonce
Erhverv

Fyrtårnsost på verdens største messe

Thiese mejeri har store forhåbninger til deres Fyrtårnsost, der laves af mælk fra økologiske malkekøer på Lemvig-egnen. Pressefoto
Annonce

Bovbjerg: Thise Mejeris "Fyrtårnsost" bliver én af mejeriets store satsninger, når den i næste uge går på jagt efter nye eksportaftaler på verdens største øko-messe, BioFach, i Nürnberg i Tyskland.

I alt deltager 32 danske øko-virksomheder i det danske eksportfremstød, der er arrangeret af Økologisk Landsforening og Bio Aus Dänemark.

Den danske økologi-eksport er næsten fordoblet på fire år, og det vil de danske virksomheder forsøger at udnytte på messen, der besøges af mere end 50.000 fagfolk.

Thise Mejeri eksporterer i dag cirka 30 procent af deres varer til navnlig Tyskland, Sverige og Holland. Salgs- og marketingsdirektør Peder G. Jessen ser blandet andet frem til at præsentere to nye oste for det store udland.

- Råvarerne til vores Fyrtårnsost stammer fra få, udvalgte landmænd nær Bovbjerg Fyr, og osten lagrer 50 uger i den meget saltholdige luft derude. Den historie og den kvalitet, de elementer genererer, rammer fint ind i en trend i ostemarkedet, hvor sted og oprindelse er i fokus. Og allervigtigst er den smag, Fyrtårnsosten får af at lagre derude ved klinten. Det samme gælder vores nye blåskimmelost Blå Grupé, der har fuldstændigt perfekte lagringsforhold i en grube med 98 procents luftfugtighed og 10,5 graders varme året rundt, forklarer Peder G. Jessen, som har et mål om at få fem nye, gode kunder i udlandet under messen.

Også Martin Daasbjerg fra Dansk And ved Vinderup deltager i messen i håb om at øge eksporten, og det samme gør Jakobsens Honey fra Aulum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Syv ting skal fikses, før Holstebro Idrætspark er klar til divisionsfodbold: Formand håber, det giver anledning til at fikse endnu flere

Navne

Dødsfald: den kunstglade frisør

Annonce