Annonce
Navne

Fyrtårnet slukkede den islandske vulkan

Med sine 205 centimeter ragede Lars Møller Madsen op over alle andre på håndboldbanen. Derfor kunne han også ugeneret sende skud afsted, selv når han ikke have tilløb inden sit hop. Foto: Stringer/Ritzau Scanpix
Lars Møller Madsen, der 30. maj fylder 40 år, blev helt i en VM-kvartfinale i 2007. Ekshåndboldspilleren er i dag massør, køleteknikker og elektriker i Sverige.

40: - Lars Møller Madsen, Jesper Jensen. Der er seks sekunder igen, så skal der krydses op. Det bliver Lars Møller, det bliver Lars Møller. Jaaaaa. Danmark er i semifinalen. Vi gør det, vi har slukket den islandske vulkan. Sådanmark. Fuldstændig vanvittigt.

Entusiasmen hos kommentatoren på TV2 afslørede, at bagspilleren Lars Møller Madsen havde lavet et mere end almindeligt håndboldmål. Den ikoniske og flittigt genudsendte afslutning på VM-kvartfinalen 30. januar 2007 mod Island er formentlig også det, som Lars Møller Madsen, der søndag 30. maj fylder 40 år, huskes bedst for.

I sidste sekund af den forlængede spilletid steg han til vejrs og scorede, så de danske håndboldfans kunne bryde ud i vild jubel i Hamburg.

Annonce

- Det er uden tvivl en episode, som rangerer højt i min karriere, og jeg tror også, det er den, folk husker bedst. Sammen med EM-guldet året efter blev det da en af de ting, der gjorde, at jeg fik mere opmærksomhed, når jeg gik på gaden, siger Lars Møller Madsen.

Efter den dramatiske kvartfinale tabte Danmark i semifinalen og kørte siden hjem over grænsen med bronzemedaljer. I netop bronzekampen brækkede kvartfinalehelten sin fod.

- Det var en kedelig afslutning på en vild slutrunde. Jeg kunne ikke spille det næste halve år, husker Lars Møller Madsen.


Jeg var mest med til at bære vandflaskerne i den turnering, for jeg fik ikke meget spilletid. Jeg føler mig som en del af guldholdet, men ikke som en vigtig del.


Året efter var han tilbage, da håndboldherrerne efter flere års tilløb endelig gik hele vejen ved et mesterskab og vandt EM-guld i Norge. Her var den 205 centimeter høje bagspiller med skostørrelse 52 primært reserve.

- Jeg var mest med til at bære vandflaskerne i den turnering, for jeg fik ikke meget spilletid. Jeg føler mig som en del af guldholdet, men ikke som en vigtig del, siger Lars Møller Madsen.

I mange år spillede han for Skjern, før han i 2010 rykkede videre til Polen og siden til svensk håndbold, før han i 2018 indstillede karrieren. I dag bor han fortsat i skånske Kristianstad med sin svenske forlovede og deres børn. Han bruger stadig hænderne til at forsørge familien.

- Jeg er uddannet massør, så jeg masserer lidt. Og så er jeg uddannet køleteknikker og elektriker, så jeg arbejder med lidt forskellige ting, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce