Annonce
Erhverv

Fyret bankdirektør fik gyldent håndtryk på ti millioner

Afskeden med bankdirektør Jan Svarre i efteråret 2019 gav Sydbank en ekstraudgift på ti millioner kroner. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank betalte bankdirektør Jan Svarre ti millioner kroner, da han blev fyret sidste år. Det viser Sydbanks årsrapport.
Annonce

Sag: Den bratte afsked med bankdirektør og direktionsmedlem Jan Svarre sidste efterår kostede Sydbank ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden.

Det fremgår af bankens årsrapport, der beretter om en samlet stigning til aflønning af direktionen fra 16 millioner kroner i 2018 til 26 i 2019. Stigningen kan således forklares med Jan Svarres afgang. Ifølge årsrapporten er der udgiftsført ti millioner kroner til løn i fratrædelsesperioden. Det skal lægges oveni den faste løn på 4,4 millioner for de knap ti måneders arbejde, da Jan Svarre blev fritstillet den 25. oktober.

Den nye bestyrelsesformand, Lars Mikkelgaard-Jensen, begrundede dengang fyringen med, at der var brug for en anden profil til de organisationsændringer, som var på vej i form af mere ansvar og beslutningskraft ud decentralt til filialerne.

- Når vi skal i en anden retning, så skal vi have en anden profil. Den nye skal ind og fokusere med friske øjne på, hvordan vi kan organisere os mere decentralt, sagde Lars Mikkelgaard-Jensen, der tilføjede, at fyringen ikke skyldtes utilfredshed med Jan Svarres indsats og resultater.

Årsrapporten for 2019 viser, at topchef Karen Frøsig fik 6,9 millioner i fast løn, hvilket er en stigning på 100.000 kroner sammenlignet med året før. Bankdirektør Bjarne Larsen fik 5,1 millioner i fast løn i 2019, hvilket også var en stigning på 100.000 i forhold til året før. Derudover fik Jørn Adam Møller, som trådte ind i slutningen af oktober, 0,5 millioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce