Annonce
Navne

Fylder 50 år: Trine Gadeberg kan det hele

Trine Gadeberg på scenen i et nummer med den humoristiske kvindekvartet City Singler. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Da hun voksede op i Sydjylland, drømte Trine Gadeberg om at flytte til København og leve af at være skuespiller. Og sådan blev det. Onsdag 30. januar fylder hun 50 år.

50 år: En af landets mest alsidige kvindelige entertainere er Trine Gadeberg blevet kaldt. Når hun onsdag 30. januar fylder 50 år, står der blandt andet sanger, komiker, nissen Pyt i DR-julekalenderen "Nissernes Ø", tekstforfatter, entertainer og revykunstner på cv'et.

Trine Gadeberg blev oprindeligt uddannet lærer. Men hendes liv har været fuldt af musik lige siden gennembruddet som Maria i "The Sound of Music" i friluftsspillet i Varde i 1992.

Hun har optrådt i store musicals, som solist med landets symfoniorkestre og som revyskuespiller i en række revyer rundt i landet. De seneste tre år har talentet blomstret i Kerteminderevyen. For det blev hun sidste år hædret med prisen Årets Dirch, der også kaldes den danske revy-Oscar.

Gadeberg har også sunget i Dansk Melodi Grand Prix og udgivet flere album.

Hun er af mange kendt som stifter og den ene fjerdedel af kvindekomikergruppen City Singler. Kvartetten tager publikum med på rutsjeture gennem det moderne kvindeliv og er ikke bange for at gøre op med tabuer. Gruppen har skiftet lidt ud undervejs. Men Trine Gadeberg har været med hele vejen. Med den nuværende besætning, kollegerne Kaya Brüel, Anne Sofie Espersen og Anne Louise Hassing, tager Gadeberg til efteråret landet rundt med 10-års jubilæumsshowet "Gammel vin på nye tasker".

Trine Gadeberg har siden 2014 været gift med kollegaen Kasper Le Fevre fra improcomedy-gruppen Specialklassen. Hun er mor til en voksen datter fra et tidligere ægteskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.

Annonce