Annonce
Struer

Fuld fart på salget af boliger

Boligmarkedet er ikke gået i selvvalgt karantæne i Struer og omegn - tværtimod, lyder det fra lokale ejendomsmæglere. Arkivfoto: Scanpix
Afklarede kunder og en købelyst med et højt smittetal - virus har ikke fået ram på det lokale boligmarked, der har kronede dage.
Annonce

Struer: April stod mange steder i landet på en langsom genstart af hverdagen efter coronalukningen.

Men ikke på alle områder. Mens vi alle gik i dækning for at få smittetrykket til at falde, så forblev lysten til at købe egen bolig åbenbart helt intakt.

Især én gruppe købere ser ud til at være kommet ud af coronahiet hurtigt. April måned blev på landsplan således den måned i 10 år, hvor flest sommerhuse skiftede ejer. En udvikling, der kan mærkes lokalt.

Indehaver Jesper Gammelmark, Nybolig i Struer og Ulfborg, kan i hvert fald tale med om oplevelsen det boomende marked for fritids- og sommerhuse lige nu.

- Vi sælger og markedet er varmt. Vi har flere kunder fra Sjælland, og vi har måttet vænne os til en ny virkelighed. Før lød spørgsmålet: "Kan det også lejes ud?" hos vordende sommerhuskøbere. Nu er spørgsmålet: "Hvilke uger kan vi selv råde over?", siger Jesper Gammelmark.

Vi skal huske at fejre, når der er noget at være godt tilfredse med. Det er der lige nu på det lokale boligmarked.

Gitte Lund Ellebæk, ejendomsmægler og indehaver, EDC Struer

Annonce

Fremragende

Hos EDC Struer vil mægler og indehaver Gitte Lund Ellebæk gerne gå så vidt som at give det lokale boligmarked for alle typer ejerboliger skudsmålet "fremragende" lige nu. Også selv om køberne har udstået mange ugers coronalukning.

- Det er alle typer ejerboliger, der sælges lige nu. Vores salg i marts lå 54 procent over samme måned i fjor, og i april er tendensen fortsat med et salg på plus 23 procent i forhold til april 2019. Lige nu er vi i indeks 150 sammenlignet med maj i fjor. Så det går fremragende, siger Gitte Lund Ellebæk.

Begge mæglere nævne den fortsat lave rente og den store boligaftale fra 2. maj som elementer, der skubber kurven over solgte boliger i vejret i øjeblikket.

- Med aftalen faldt der ro på fremtidens skatter og afgifter for ejerboliger. Det skaber stabilitet og ro, siger Gitte Lund Ellebæk.

Annonce

Køber dyrere

Jesper Gammelmark møder også stadig flere kunder, som han kalder for afklarede.

- Mange har tilbragt lang tid i deres eget hjem under nedlukningen, og så falder det naturligt at tale om, hvor godt hjemmet fungerer. Og om man skal sælge, købe eller leje noget andet, siger Jesper Gammelmark.

Gitte Lund Ellebæk har bidt mærke i, at flere førstegangskøbere, hun har mødt er, villige til at betale mellem 2,5 og 3 millioner kroner for en bolig.

- Tidligere har der været en grænse mellem 1,6 og 1,7 millioner kroner, siger Gitte Lund Ellebæk.

Den nye kundegruppe og en del andre købere kommer fra større byer. Det er i følge Gitte Lund Ellebæk blandt andet kultur og natur, der trækker dem til Struer-området.

Hendes kalender bugner lige nu af fremvisninger i weekenderne, og foreløbig har kunderne fået gavekort til Struers forretninger for i alt 22.000 kroner med oven i handelen.

- Vi skal huske at fejre, når der er noget at være godt tilfredse med. Det er der lige nu på det lokale boligmarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tea er ny i ligatruppen: - Det har været ti tusind gange federe, end jeg regnede med, og jeg havde altså høje forventninger

Annonce