Annonce
Debat

Fuld åbenhed om opgravning af mink

- Det er meget positivt, at der nu sker noget i sagen. Jeg havde ønsket, at minkene kunne været gravet op i vinter for at begrænse grundvandsforureningen samt gener fra støv, støj og stank, skriver Leif Brøgger. Foto: Morten Stricker

Læserbrev: I november sidste år blev anlægget af minkgravene ved Nr. Felding igangsat i nattens mulm og mørke. Arbejdet blev påbegyndt uden at informere naboer, borgere i lokalområdet eller Holstebro Kommune.

Nu har Fødevarestyrelsen fået miljøgodkendelse til opgravning af mink jf. Miljøstyrelsens hjemmeside. Det er meget positivt, at der nu sker noget i sagen. Jeg havde ønsket, at minkene kunne været gravet op i vinter for at begrænse grundvandsforureningen samt gener fra støv, støj og stank.

Godkendelsen efterlader mig med et indtryk af, at myndighederne arbejder seriøst med forberedelserne. Der skal tages hensyn til støj og lugtgener, og opgravningen skal være så kortvarig som muligt. Det fremgår også, at der er mange ubekendte ved oprydningen efter den helt unødvendige minkforurening.

AnnonceEfter det hemmelighedskræmmeri og informationsmørke, som minkene i efteråret i al hast blev nedgravet i, bør myndighederne gennemføre opgravningen i fuld åbenhed og med en væsentlig mere grundig information af lokalsamfundet om konsekvenserne.Jeg er helt enig i indsigelsen til miljøgodkendelsen fra Holstebro Kommune, som ”opfordrer til at der i lokale medier gives oplysninger om, hvad der skal ske, hvornår og hvilke gener der vil kunne opleves i den begrænsede periode".

Efter det hemmelighedskræmmeri og informationsmørke, som minkene i efteråret i al hast blev nedgravet i, bør myndighederne gennemføre opgravningen i fuld åbenhed og med en væsentlig mere grundig information af lokalsamfundet om konsekvenserne.

Derfor kan jeg kan kun tilslutte mig Miljøstyrelsens svar: "Det er Fødevarestyrelsen som bygherre, der varetager oplysninger til lokalbefolkningen. Miljøstyrelsen opfordrer Fødevarestyrelsen til at sørge for at holde lokalbefolkningen orienteret både forud for og imens projektet foregår”.

Holstebro Kommune har bedt om at få alle transportruter til udtalelse. Jeg håber, at alle transporter ledes uden om Nr. Felding by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce