Annonce
Sport

Fuglsang om enkeltstarten: Det gjorde modbydeligt ondt

Gonzalo Fuentes/Reuters
Jakob Fuglsang mener ikke, han kunne have gjort meget anderledes i fredagens enkeltstart.

Det danske klassementhåb Jakob Fuglsang erklærer sig tilfreds med sin præstation i fredagens enkeltstart, der udgjorde 13. etape af Tour de France.

Fuglsang knoklede sig gennem de 27,2 kilometer på 36 minutter og 7 sekunder. Det rakte til en 12.-plads.

- Det gik egentlig ret godt. Selvfølgelig gjorde det modbydelig ondt, specielt den sidste halvdel på flad vej hjemad, hvor der var mere modvind end tidligere på dagen.

- Jeg disponerede godt og kom godt igennem. Jeg synes ikke, jeg kunne gøre så meget andet, siger Jakob Fuglsang.

Han tabte tid til rivaler som Geraint Thomas, Thibaut Pinot, Richie Porte, Rigoberto Urán, Steven Kruijswijk og etapevinder Julian Alaphilippe.

Til gengæld var han bedre end Egan Bernal og Nairo Quintana og er nu samlet nummer 13 i Tour de France.

- Det virkede, som om der var godt med power, specielt på stigningen. Det gik godt, og jeg døde ikke på noget tidspunkt. Alt i alt er jeg godt tilfreds, siger Jakob Fuglsang.

Lørdag og søndag venter to bjergetaper i Pyrenæerne, begge med afslutning på toppen af en stigning.

Først gælder det legendariske Col du Tourmalet og dagen efter Foix Prat d'Albi.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

112

Kiosk ramt af indbrud

Annonce