Annonce
Kultur

Fugleeksperten Hjorth guider på pinse-morgentur

Her skimtes Christian Hjorth i front under en af de tidligere fugleture i Sevel. Foto: Else Hjorth

Sevel: Er du klar til at stå tidligt op 2. pinsedag, så lover fugleeksperten Christian Hjorth dig chancen for en dejlig fugleoplevelse. Han er nemlig guide, når Sevel Menighedsråd inviterer på morgentur 2. pinsedag i Præstegårdsskovene ved Sevel - med start klokken 6.30 fra Sevel Hallens parkeringsplads.

- En fin, afmærket rute på 1,8 kilometer – Præstegårdsstien – snor sig gennem tre af de fire bevaringsværdige præstegårdsskove, der ligger på begge sider af Hjerlhedevej. Her i starten af juni er træer og buske klædt i de smukkeste, grønne farver. Gamle, krogede træer blander sig med nye træer på vej op i lyset. Skovbunden er et flor af mange forskellige blomster, beretter Christian Hjorth, der også lover liflig fuglesang.

- Fuglesangen når sit højeste nu, hvor forår bliver til sommer. Alle trækfuglene er ankommet fra Afrika og blander sig i koret med de fugle, der er her hele året. Man kan opleve 15–20 forskellige fuglestemmer, f.eks. Gransanger og Munk (trækfugle), der synger i kor med Rødhals og Gærdesmutte, der er her hele året, fortæller fugleeksperten.

Efter morgenturen serverer menighedsrådet morgenkaffe med rundstykker i Kirkehuset og inviterer til gudstjeneste klokken 09.00 i Sevel Kirke.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce