Annonce
Holstebro

Frygter for motorvejshuller: Det ser besværligt ud

- Det betyder jo, at alt er til forhandling igen. Selv ikke Socialdemokraternes egen infrastrukturplan er åbenbart gældende mere, siger Venstres Thomas Danielsen. Arkivfoto.
I valgkampen var de rørende enige om, at hullerne i motorvejen omkring Herning skulle lukkes. Nu vil den nye transportminister begynde med et tomt stykke papir. Venstre er bekymret mens Motorvejsgruppen holder vejret.
Annonce

Nordvestjylland: En udmelding fra den nye transportminister, Benny Engelbrecht (S), har skabt usikkerhed om de to huller i Holstebromotorvejen ved Herning.

Forud for forhandlingerne om ny infrastrukturplan til omkring 100 milliarder kroner, har ministeren i et interview med Morgenavisen Jyllands Posten sagt:

"Udgangspunktet er et blankt kanvas - et blankt stykke papir".

- Det betyder jo, at alt er til forhandling igen. Selv ikke Socialdemokraternes egen infrastrukturplan er åbenbart gældende mere, siger Venstres Thomas Danielsen.

I Socialdemokratiets infrastrukturplan, der blev fremlagt inden valget, var motorvejshullerne ved Herning samt en to-plus-en vej mellem Herning og Ringkøbing med på listen over projekter, der skulle ses nærmere på og indgå i en prioritering.

Begge dele var også med i den daværende regerings infrastrukturudspil, og der tegnede sig dermed et solidt flertal for begge projekter.

- Men der er sket det, som vi sagde og frygtede, at det nu også er gået op for socialdemokraterne, at der ikke er penge til alt det, som Socialdemokratiet stillede i udsigt. Nu skal vi så til at begynde helt forfra, siger Danielsen.

- Og det skal vi med et parlamentarisk grundlag, der bestemt ikke er tilhængere af motorveje, og som hellere vil bruge pengene på håbløse og forældede togprojekter, tilføjer Thomas Danielsen.

Annonce

Vil holde dem op på løfter

Han er bestemt ikke den eneste, der frygter for de to manglende stykker motorvej, der skal koble Holstebromotorvejen på det eksisterende motorvejsnet, kan ende som taber, efter at alt er pillet af bordet:

- Vi har bemærket ministerens udmelding, siger talsmand for Motorvejsgruppen, direktør Jens Axel Birn.

Er du bekymret?

- Jeg kan sige det sådan her, at vi har tænkt os at holde politikerne op på, hvad de lovede i valgkampen, siger Jens Axel Birn.

Han fortæller, at når gruppen skal mødes igen efter sommerferien, bliver det for at få sat et møde op med ministeren og trafikudvalget.

- Vi kommer til at fortsætte vores arbejde på samme seriøse måde, som vi har gjort hidtil. Og det kommer vi til, lige indtil der er sat penge af til at lukke hvertfald hullet nordøst om Herning. For os handler det jo om, at få gjort et projekt helt færdigt, og få det gjort fordi, det er bedst for trafiksikkerheden, siger Jens Axel Birn.

Dagbladet ville gerne have spurgt borgmester H.C. Østerby (S), hvordan kommunen forholder sig til udmeldningen fra transportministeren, men det har ikke været muligt at få en kommentar.

Annonce

Ånde dem i nakken

Den tidligere regering samt Dansk Folkeparti havde fremlagt et fælles infrastruktur forslag, hvor motorvejshullerne var prioriteret, og der var sat penge af til dem.

- Men med de udmeldinger, der kommer fra regeringens parlamentariske grundlag, bliver jeg oprigtigt bekymret, og så skal vi virkelig ånde regeringen i nakken hele tiden, så vi kan sikre, at der bliver leveret på de løfter, som blev afgivet i valgkampen om motorvejshullerne, siger Danielsen.

Selv om Benny Engelbrecht mandag hviskede trafiktavlen ren - også hvad angår Socialdemokratiets egen plan - så får to store milliardprojekter lov til at stå: Togfonden, som rød blok aftalte i 2014 og aftalen om bedre og billigere kollektiv trafik fra 2012, skriver Morgenavisen Jyllands Posten

- Dermed er der allerede brugt rigtig mange milliarder, der går fra vejprojekter, siger Danielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra socialdemokraternes Annette Lind, der under valgkampen sagde, at partiet ville prioritere motorvejshullerne.

Til Morgenavisen Jyllands Posten siger transportminister Benny Engelbrecht, at han bestemt ikke er modstander af asfalt, og at der "naturligvis også skal være noget asfalt, som elbilerne kan køre på."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Venstre foreslår presbold i mink-sag: Vi skal ikke acceptere andre løsninger end opgravning af mink straks

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Han mente, at de var kærester og gav hende en pistol: Nu har han fået fire et halvt års fængsel

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce