Annonce
Struer

Frivilligheden blev fejret

To præmierede boksere delte et kort øjeblik scenen under kommunens nytårskur. For 50 år siden vandt Jørgen Nielsen prisen for Årets Idrætsnavn for sin boksekarriere - i går aftes gjorde Dina Thorslund. Foto: Morten Stricker.

Frivillige er vigtige for en kommunes fundament, og derfor blev dem i Struer Kommune torsdag aften fejret og anerkendt ved en nytårskur, hvor der traditionen tro også blev uddelt priser.

Struer: Omkring 350 frivilliges arbejde i Struer Kommune blev torsdag aften anerkendt, da kommunen havde inviteret foreninger og deres frivillige til nytårskur i Folkets Hus. Det store stykke arbejde, som de mange frivillige gør rundt omkring i kommunens byer, blev anerkendt ved taler fra blandt andet borgmester Niels Viggo Lynghøj (A), fremførsel af Struer Sangen ved Lars Oluf Larsen fra Operaen i Midten og uddelingen af i alt ni priser, heriblandt den traditionsrige Årets Idrætsnavn, der blev uddelt for 50. gang.

De frivillige blev bespist med champagne og kransekage og senere kaffe, og en aften som torsdag er vigtig, ifølge Grethe Hestbech (F), der er formand for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget. Hun var også en af dem, der oprindeligt var med til at tage initiativ til frivillighedspriserne.

- Jeg har siddet i frivillighedsudvalget ad flere omgange, og jeg tror, at jeg har lavet frivilligt arbejde i stort set al den tid, jeg har været i byrådet, fortalte hun Dagbladet før den store prisuddeling.

Grethe Hestbech har blandt andet været spiseven for en ældre dame samt været både bestyrelsesmedlem, træner og holdleder i en håndboldklub. Måske derfor forstår hun vigtigheden i at anerkende de frivilliges arbejde.

- Deres indsats betyder rigtig meget for kommunen. Det, de gør, det ville vi ikke kunne gå ind og betale os fra. De er vigtige, de er nødvendige, det er fantastisk, at de vil gøre det, og det skal naturligvis værdsættes, sagde hun.

Annonce

Vinderne

Alle prismodtagerne under nytårskuren var:Årets Idrætsnavn: Dina Thorslund

Foreningsprisen: Struer Cykelklub

Spejderprisen: Nicolai Simonsen, Struer Sø

Kulturprisen: Venøsund Færgelaug og Egnsmuseet Apotekergaarden

Handicapprisen: Daniel Noti, Sundhedsskolen

Frivillighedsprisen: Lizzi Andersen, KOL-gymnastikholdet og KOL-koret

Du gør en forskel-prisen: Poul Nielsen, Struer Roklub

Unglederprisen: Vejrum Borger- og gymnastikforening

Lederprisen: Annette Mark, Struer Cykelklub

350 frivillige fra forskellige foreninger var mødt op til nytårskuren, der også var velbesøgt af lokale politikere.

Dina var ikke alene

Også Niels Viggo Lynghøj, der indledte aftenen med sin åbningstale, havde kun rosende ord tilovers for de frivillige.

- De frivillige er et vigtigt fundament for vores kommune, og det er dejligt at kunne være med til at præmiere dem, lød det fra scenen.

Den første til at blive præmieret var bokseren Dina Thorslund, der vandt prisen Årets Idrætsnavn, og hun fik selskab på scenen. For præcis 50 år siden var det en anden bokser, Jørgen Nielsen, der vandt den allerførste Årets Idrætsnavns-pris i Struer Kommune i 1968. Ham lavede Dagbladet et interview om torsdag. Og han fik en buket blomster og en kort snak med den nye bokse-vinder.

- Jeg vil bare lige sige, at det var meget sværere at være bokser dengang, og meget sværere at vinde eksempelvis et DM. Dengang var det noget hårdere at være amatørbokser, så jeg har stor respekt for en mand som Jørgen, sagde Dina oppe fra scenen.

Samtidig kunne Dina Thorslund afsløre, at hun nok snart vil være at se i ringen igen til sin 11. kamp som professionel bokser. Indtil videre har hun ikke tabt en eneste.

- Der er mange, der spørger, hvornår jeg skal bokse næste gang, men jeg må ikke sige noget, før det bliver officielt ud. Men jeg håber, at det bliver til marts, sagde hun hemmelighedsfuldt.

Dina Thorslund var også nomineret til prisen sidste år, hvor hun måtte se sig slået til fordel for Struer-Resen Håndbolds kvindehold, men i år vandt hun altså over Langhøj Badmintons 1. divisionshold, der også var nomineret. Dina vandt ifølge Lars Møller Pedersen (A), formand for kultur- og fritidsudvalget, for hun er et "levende bevis for, at der er masser af potentiale i Struer Kommune."

Struer Cykelklub kunne hive en af aftenens helt store pengepræmier hjem, da klubben vandt Foreningsprisen.

Året i Struer

Også selve Struer blev hyldet torsdag aften. Kommunen havde fået TV-Vest til at lave et sammenklip af nogle af de mange begivenheder, der har fundet sted i kommunen i løbet af 2017, såsom Run to The Beat, klovneløb i Hvidbjerg, Limfjorden Rundt, open by night-aften og ikke mindst Struers 100 års jubilæum som købstad.

- Og læg lige mærke til, at det var godt vejr alle dage, uanset hvilket arrangement der var tale om. Det er den slags, vi skal have fortalt folk, så de får lyst til at flytte herop, jokede kommunaldirektør Mads Gammelmark, der var aftenens konferencier.

Der var tænkt på alt på den store aften. Ved indgangen til Folkets Hus blev de inviterede mødt af jazzklang fra saxofonist Carsten Esbensen, og i de små pauser, der var placeret hist og her i løbet af showet, blev der spillet klavertoner oppe fra scenen af Anna Lystbæk. Alle vinderne modtog en flot buket, en kalender og en CD og et vist pengebeløb. Da Dina Thorslund efter modtagelsen af sin pris så det, sagde hun med det samme:

- De går til klubben (Struer Amatør Bokseklub, red.). De har gjort så meget for mig, så jeg vil gerne give lidt igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce