Annonce
Portræt

Frivillighed ind med modermælken

- Jeg er Lemviger med stort L, og jeg synes her er fantastisk. Her kender folk hinanden, hilser på hinanden på gaden og deltager i hinandens liv. Jeg synes, vi har det hele i Lemvig, siger Sebastian Sig Weibel. Foto: A.P. Christensen
Sebastian Sig Weibel fra Lemvig har haft frivillige opgaver i Lemvig GF, siden han bare var en lille knægt og med sine forældre på stadion. I dag kan han slet ikke forestille sig en hverdag uden frivilligt arbejde.
Annonce

Lemvig: Dengang han kun var otte år, fik han lov til at køre rundt med cupbilen til Lemvig GF’s Limfjordscup, hente sodavand til kioskerne og var med på sidelinjen til alle de praktiske opgaver. En stor oplevelse, som skulle vise sig at blive helt afgørende for den lille knægt.

I dag er Sebastian Sig Weibel 21 år, men han kører stadig med cupbilen. Nu har han bare ansvaret for alt det, der følger med opgaven. Og han nyder at bruge sin tid på det sommer efter sommer. Så meget, at han gerne bruger en uges ferie fra sit job som cykelmekaniker hos Cykel Mads på det.

- Det er fantastisk at se alle børnene, der har en sjov oplevelse, fordi vi er mange, der hver gør et lille stykke arbejde og sammen får cuppen til at gå op i en højere enhed, siger Sebastian Sig Weibel.

Han har fået det frivillige arbejde ind med modermælken; hans forældre har altid været aktive i Lemvig GF, og han selv er nærmest vokset op på stadion. Så det blev hurtigt naturligt, at han påtog sig små opgaver, da han var lille. I dag er han udover Limfjordscup med til at planlægge et stort stævne i januar og med bag kulisserne og praktikken i foreningens revy.

Sebastian Sig Weibel

Navn: Sebastian Sig Weibel

Alder: 21

Bopælsby: Lemvig

Civilstand: Single

Karriere: Cykelmekaniker Cykel Mads, Restaurant Tante

Frivilligt arbejde: Lemvig GF

Annonce

Venner i foreningen

- Jeg kan bedst lide at være på, når lyset er slukket. Men det er sjovt, når man eksempelvis står i bar til revyen, og folk kommer og roser arrangementet. Og når det så ovenikøbet giver et godt resultat og hjælper klubbens økonomi, så er det endnu sjovere at være med. Jeg kunne slet ikke undvære det, siger den unge mand, der har en stor del af sin vennekreds i foreningen – og i øvrigt er kendt som ham, der altid lige kan finde en håndfuld ekstra medhjælpere, når det kniber.

- Mange unge melder sig ikke selv til at hjælpe, men når de først har prøvet det, synes de, det er sjovt. Vi har et fantastisk fællesskab de frivillige imellem; alle taler med alle – på kryds og tværs af alder og alt muligt andet. Så man skal ikke være bange for at melde sig, selvom man ikke kender nogen. Alle kommer med et åbent sind og synes, det er hyggeligt, når der kommer nye, siger han.

Selvom han i perioder er travlt optaget af det frivillige arbejde, får Sebastian Sig Weibel også tid til selv at spille både fodbold og golf. Og så går han, modsat mange andre unge, ikke med længsel efter at forlade Lemvig.

- Jeg er Lemviger med stort L, og jeg synes, her er fantastisk. Her kender folk hinanden, hilser på hinanden på gaden og deltager i hinandens liv. Jeg synes, vi har det hele i Lemvig, siger Sebastian Sig Weibel, der i øvrigt netop er begyndt at prøve kræfter med vinterbadning.

- Havde jeg tiden, brugte jeg i det hele taget gerne vandet mere, men det må blive senere, smiler han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Benjamin forsvarer sin ph.d.

Struer

Havne Allé lukkes i weekenden

Annonce