Annonce
Portræt

Frivillighed ind med modermælken

- Jeg er Lemviger med stort L, og jeg synes her er fantastisk. Her kender folk hinanden, hilser på hinanden på gaden og deltager i hinandens liv. Jeg synes, vi har det hele i Lemvig, siger Sebastian Sig Weibel. Foto: A.P. Christensen
Sebastian Sig Weibel fra Lemvig har haft frivillige opgaver i Lemvig GF, siden han bare var en lille knægt og med sine forældre på stadion. I dag kan han slet ikke forestille sig en hverdag uden frivilligt arbejde.

Lemvig: Dengang han kun var otte år, fik han lov til at køre rundt med cupbilen til Lemvig GF’s Limfjordscup, hente sodavand til kioskerne og var med på sidelinjen til alle de praktiske opgaver. En stor oplevelse, som skulle vise sig at blive helt afgørende for den lille knægt.

I dag er Sebastian Sig Weibel 21 år, men han kører stadig med cupbilen. Nu har han bare ansvaret for alt det, der følger med opgaven. Og han nyder at bruge sin tid på det sommer efter sommer. Så meget, at han gerne bruger en uges ferie fra sit job som cykelmekaniker hos Cykel Mads på det.

- Det er fantastisk at se alle børnene, der har en sjov oplevelse, fordi vi er mange, der hver gør et lille stykke arbejde og sammen får cuppen til at gå op i en højere enhed, siger Sebastian Sig Weibel.

Han har fået det frivillige arbejde ind med modermælken; hans forældre har altid været aktive i Lemvig GF, og han selv er nærmest vokset op på stadion. Så det blev hurtigt naturligt, at han påtog sig små opgaver, da han var lille. I dag er han udover Limfjordscup med til at planlægge et stort stævne i januar og med bag kulisserne og praktikken i foreningens revy.

Annonce

Sebastian Sig Weibel

Navn: Sebastian Sig Weibel

Alder: 21

Bopælsby: Lemvig

Civilstand: Single

Karriere: Cykelmekaniker Cykel Mads, Restaurant Tante

Frivilligt arbejde: Lemvig GF

Venner i foreningen

- Jeg kan bedst lide at være på, når lyset er slukket. Men det er sjovt, når man eksempelvis står i bar til revyen, og folk kommer og roser arrangementet. Og når det så ovenikøbet giver et godt resultat og hjælper klubbens økonomi, så er det endnu sjovere at være med. Jeg kunne slet ikke undvære det, siger den unge mand, der har en stor del af sin vennekreds i foreningen – og i øvrigt er kendt som ham, der altid lige kan finde en håndfuld ekstra medhjælpere, når det kniber.

- Mange unge melder sig ikke selv til at hjælpe, men når de først har prøvet det, synes de, det er sjovt. Vi har et fantastisk fællesskab de frivillige imellem; alle taler med alle – på kryds og tværs af alder og alt muligt andet. Så man skal ikke være bange for at melde sig, selvom man ikke kender nogen. Alle kommer med et åbent sind og synes, det er hyggeligt, når der kommer nye, siger han.

Selvom han i perioder er travlt optaget af det frivillige arbejde, får Sebastian Sig Weibel også tid til selv at spille både fodbold og golf. Og så går han, modsat mange andre unge, ikke med længsel efter at forlade Lemvig.

- Jeg er Lemviger med stort L, og jeg synes, her er fantastisk. Her kender folk hinanden, hilser på hinanden på gaden og deltager i hinandens liv. Jeg synes, vi har det hele i Lemvig, siger Sebastian Sig Weibel, der i øvrigt netop er begyndt at prøve kræfter med vinterbadning.

- Havde jeg tiden, brugte jeg i det hele taget gerne vandet mere, men det må blive senere, smiler han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Mens han stod fast på retfærdighed, hævede han penge på kommunens kreditkort

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Annonce