Annonce
Læserbrev

Fritid. Giv os breddefodbolden tilbage

Annonce

Debat: Livet er så småt begyndt at vende tilbage i de danske fodboldklubber. Og så alligevel ikke rigtigt.

For der må ganske vist trænes under særlige restriktioner. I små grupper, på afgrænsede arealer. Og det er vi selvfølgelig glade for. Men vi må stadig ikke spille rigtige fodboldkampe i hverken børne-, ungdoms- og serieregi. Selv om vi opholder os udendørs.

Kontakten i spillet er egentlig tilladt af sundhedsmyndighederne – det skete i begyndelsen af maj, og senest er der for eksempel også åbnet op for salg i vores klubhuse.

Men fodboldkampe er nu engang krydderiet. Det tror jeg vist, at de fleste spillere, forældre, trænere og ledere vil skrive under på.

Og forskellige undersøgelser har såmænd også konkluderet, at smitterisikoen ved udendørs fodbold ikke er særlig stor. Noget som flere eksperter har bakket op omkring.

Så når der nu snakkes om at åbne fitnesscentre, svømmehaller og lignende indendørs aktiviteter – og når fodboldtræning med kontakt for længst er givet fri, taler alt vel for, at udendørs fodboldkampe i bredderegi nu kan også kan gennemføres på forsvarlig vis.

Det vil jo sagtens kunne lade sig gøre at spille fodboldkampe, selvom der stadig skulle være restriktioner på omklædning, bad og den slags, og fodboldklubbernes frivillige har hele vejen igennem vist en utrolig ansvarlighed, både under den totale nedlukning, men også i forbindelse med den vanskelige opstart med corona-træningen og de mange restriktioner i dagligdagen. Derfor vil kampafviklingen som altid være i trygge hænder.

Det er med andre ord ingen hemmelighed, at det vil betyde utrolig meget for tusindvis af aktive og frivillige i breddeklubberne, hvis det igen gøres muligt at spille breddefodboldkampe. Og det er jo ikke begivenheder med flere tusinde tilskuere, som vi taler om. Det er blot små lokale højdepunkter.

Breddefodbolden skaber sundhed, trivsel og glæde. Og selvom det er skønt, at Superligaen og Nordic Bet Ligaen nu starter op, er det altså både sjovere og sundere at spille fodbold selv.

Derfor skal der herfra lyde et inderligt ønske til politikerne. Giv os breddefodbolden tilbage. Den er hårdt savnet.

Johnny Krogh Hansen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce